Matej Mugerli razkriva: O prvih pripravah z novo ekipo

Matej Mugerli razkriva: O prvih pripravah z novo ekipo
05.02.2015 AVTOR: D. Z.
V našo rubriko nam je uspelo privabiti še enega kolesarja. Državnega prvaka Mateja Mugerlija, ki je letos član azerbajdžanskega Synergy Bakuja.

Matej Mugerli je bil lani član Adrie Mobila. Potem, ko je leta 2013 en mesec nosil celo majico najboljšega na lestvici Europe Tour, se je lani proslavil z zmago na državnem prvenstvu. Po dolgem času je Adriji Mobilu privozil naslov prvaka. Odločil pa se je za spremembo in podpisal pogodbo s kontinentalno ekipo iz Azerbajdžana. Govorimo o Bakuju. Zdaj so za kolesarji te ekipe tudi že prve skupne priprave v toplejših krajih.

Izbrali so v januarju pravo kolesarsko meko, španski Calpe. »Vrnil sem se v petek. Tam smo bili 12 dni, največ pozornosti smo dali dolžini. Tako smo na teden opravili tudi po 28 ur treninga. Do dirk je bilo še en mesec, tako da intenzivnih treningov še ni bilo. Vreme je bilo super. Nekje med 15 in 20 stopinjami. Vseskozi je bilo sonce, « je po prihodu domov priznal Matej Mugerli. V ekipi je sicer kar lepo število Slovencev, a kot kolesar iz Slovenije prihaja zgolj Mugerli.

Vajen kolesariti s tujci - nenazadnje je večji del kariere preživel v Italiji - pa je hitro spoznal: »Zaenkrat je bilo vse v redu. Vzdušje je sproščeno. Kar nas je tujcev, je vse ok. Vsi smo izkušeni in vemo, kako se stvarem streže. So pa tudi Azerbajdžanci v redu. So me kar pozitivno presenetili. « In, koga vse je tam srečal? »V istem hotelu so bili kolesarji Astane, Katjuše, CCC, potem še nekaj kontinentalnih ekip, kot je moštvo Seana Kellyja Chain Reaction Cycles, « je še razkril Mugerli, ki je lahko spoznal tudi nekdanjega predsednika Mednarodne kolesarske zveze Pata McQuaida.

Ta je oče Davida, ki je tudi glavni menedžer Bakuja: »Sin ga je povabil, bil je gost in vseskozi je tudi kolesaril. « In kaj smo še opazili na fotografijah? Matej Mugerli je na pripravah že nosil prav poseben dres. Dres državnega prvaka, ki se krepko loči od običajnih dresov moštva Baku. »Pri oblikovanju nisem sodeloval. Vse so oni 'zrihtali'. Mi je pa kar všeč, « je priznal Mugerli. Dres bo na dirkah prvič pokazal 15. februarja, ko bo sezono začel na dirki za VN Lagune na Hrvaškem. Sledila bo dirka v Izoli.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ