Matej Mugerli spet drugi, Gašper Katrašnik osmi

Matej Mugerli spet drugi, Gašper Katrašnik osmi
13.08.2016 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli je bil drugi v drugi etapi dirke v Romuniji, Gašper Katrašnik pa osmi na Češkem.

Romunija
Matej Mugerli se je na dirki druge kategorije Cycling Tour of Szeklerland v Romuniji spet izkazal. Tako kot v prvi etapi je bil tudi tokrat drugi. A ta preizkušnja je bila precej težja. Kolesarji so morali prevoziti razgibanih 163 kilometrov do vrha vzpona na Baile Harghita.

Zmage se je veselil Mugerlijev klubski kolega pri moštvu Synergy Baku Kirill Pozdnjakov, medtem ko je Mugerli na drugem mestu za njim zaostal za 41 sekund. »Od starta je bežala skupina šestih kolesarjev, moštvo vodilnega v skupnem seštevku pa je nadziralo potek dirke. Na zadnjem vzponu je manjša skupinica kolesarjev napadla in ujela vodilno šesterico.

Kirill je še enkrat napadel štiri kilometre pred ciljem, odgovora pa ni bilo. Mugerli je v ozadju nadziral stvari, potem pa je dobil sprint za drugo mesto, « je za uradno spletno stran moštva Synergy Baku dejal športni  direktor Andrej Hauptman. V soboto kolesarje čakata dve preizkušnji. Najprej 6,1 km dolg gorski kronometer, potem pa še 123 km dolga krožna etapa.

Češka
Na Češkem pa poteka dirka prve kategorije, na kateri nastopajo tudi člani Adrie Mobila. Po uvodnem ekipnem kronometru je zdaj za njimi še sprinterska etapa. Kmalu po startu je prišlo do pobega šesterice kolesarjev, medtem ko so ritem v glavnini narekovali predvsem kolesarji moštva Cannondale Drapac.

Ti so po zmagi na uvodnem ekipnem kronometru branili vodstvo v skupnem seštevku. Ubežnike je glavnina še pred zaključkom ujela, tako da je po 177 kilometrih dirkanja med Olomoucom in Unicovom prišlo do sprinta glavnine. Dobil ga je Italijan Sacha Modolo, ki je premagal Wouterja Wipperta in Mattea Malucellija. Z osmim mestom se je izkazal Gašper Katrašnik. V skupnem seštevku vodi Wippert.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ