Matej Mugerli tretji v Avstriji, Jan Tratnik 11. v Italiji

Matej Mugerli tretji v Avstriji, Jan Tratnik 11. v Italiji
27.03.2017 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli tretji in Andi Bajc sedmi. Izkupiček slovenskih kolesarjev v Avstriji. Zmagal je Riccardo Zoidl. Jan Tratnik 11. v zadnji etapi dirke Coppi e Bartali.

Avstrija
Slovenske kolesarske ekipe pa so v nedeljo nastopale v Avstriji, natančneje v Leondingu. Tam je bila na sporedu že 57. kolesarska dirka.

Kolesarji so morali prevoziti 153 kilometrov, na koncu pa se je zmage veselil še lani član moštva Trek Segafredo Riccardo Zoidl. Na koncu je za deset sekund ugnal Patricka Schellinga in najboljšega Slovenca na dirki Mateja Mugerlija. V manjši skupinici kolesarjev, ki je zaostala za 22 sekund pa se je pripeljal tudi Andi Bajc, ki je zasedel sedmo mesto.

Prvi Slovenec v slovenski ekipi pa je bil Žiga Grošelj. Član Adrie Mobila je zasedel 13. mesto. Rok Korošec je bil 21., Luka Pajek je 29., Marko Pavlič pa 32. Že naslednji teden se bo konkurenca zbrala pred poslopjem Adrie Mobila, kjer se bo začela dirka za VN Adrie Mobil. Končala se bo na Glavnem trgu v Novem mestu.

Italija
Z etapo od Fiorana Modeneseja do Sassuola se je končala tudi etapna dirka prve kategorije Coppi e Bartali. Na tej preizkušnjo smo imeli v preteklosti večje število Slovencev na startu.

Nenazadnje je tu nastopala tudi Adria Mobil. Letos pa je bil na startu zgolj Jan Tratnik, ki brani barve poljskega moštva CCC Sprandi Polkowice. Jan Tratnik je v močni konkurenci v zadnji etapi zasedel 11. mesto. Etapo je dobil Lilian Calmejane, ki je dobil tudi dirko. Tratnik je dirko končal na 35. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ