Matej Mugerli tretji v Beogradu, David Per spet med najboljšimi na kockah v Labinu

Matej Mugerli tretji v Beogradu, David Per spet med najboljšimi na kockah v Labinu
20.04.2013 AVTOR: D. Z.
Na dirki Banja Luka - Beograd je Matej Mugerli v sprintu večje skupine zasedel tretje mesto. David Per je bil v drugi etapi dirke po Istri četrti, v skupnem seštevku pa je drugi.

Banja Luka - Beograd, rezultati
1. Michael Kolar (Svk) Dukla Trencin Trek 4:09:58
2. Jan Sokol (Avt) Team Gourmetfein Simplon
3. Matej Mugerli (Slo) Adria Mobil vsi isti čas

Dirka po Istri, skupni vrstni red
1. Tao Hart Geoghegan 4:42:18
2. David Per 0:03

3. Dimitrij Strahov 0:08
4. Damien Touze 0:13
5. Elie Gespert 0:18

Beograd - Banja Luka
A najprej damo prednost članom. Kolesarji treh slovenskih ekip so nastopili na enodnevni dirki druge kategorije Banja Luka - Beograd. Dirka je bila dolga 181,5 kilometra. Ker je bila trasa bolj ali manj ravninska, se je za zmago pričakovano udarila večja skupina okrog 50 kolesarjev.

Sprint je po štirih urah in desetih minutah dobil Slovak Michael Kolar, ki vozi za moštvo Dukla Trencin Trek. Drugo mesto je osvojil Jan Sokol, član avstrijskega moštva Gourmetfein Simplon. Najboljši Slovenec je bil Matej Mugerli. Kolesar Adrie Mobila je v tem sprintu zasedel tretje mesto.

Dirka po Istri: 2. etapa
Druga etapa na prestižni etapni dirki po Istri, ki šteje za Pokal narodov se je začela v Umagu, po 90 kilometrih pa končala v Labinu. Cilj je bil že tradicionalno speljan na kratek vzpon. Namesto asfalta pa so tam kolesarje ovirale še granitne kocke. Prav na ta ciljni vzpon se je dirka tudi odločala.


Za zmago se je pomerila skupinica 30 kolesarjev, ki so v ospredju »preživeli « vzpon na Motovun. V sprintu je bil najmočnejši Britanec Hart Geoghegan. Premagal je Francoza Damiena Touzeta in Avstrijca Lukasa Schlemmerja. Odlično se je znašel tudi kolesar Adrie Mobila, a na dirki član slovenske reprezentance David Per. Tokrat je zasedel četrto mesto.

Ciljno črto je sicer prečkal z istim časom kot zmagovalec, a ja zaradi bonifikcaijskih sekund, ki jih dobijo samo prvi trije, izgubil rumeno majico vodilnega. Za vodilnim Geogheganom zaostaja zgolj za tri sekunde. Tretji je Strahov, ki ima osem sekund zaostanka. Pred kolesarji je še ena etapa.

Prihod v cilj v Beogradu. Matej Mugerli na tretjem mestu
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ