Matej Mugerli tretjič dobil dirko v Poreču, Borut Božič 7. v Belgiji

Matej Mugerli tretjič dobil dirko v Poreču, Borut Božič 7. v Belgiji
05.03.2016 AVTOR: D. Z.
V Poreču so izpeljali 14. dirko za veliko nagrado tega mesta. Ta je minila v znamenju Slovencev. Matej Mugerli je zmagal, Jan Tratnik pa je bil drugi. Borut Božič v ospredju v Belgiji.

POREČ: MUGERLI TRETJIČ NAJBOLJŠI
Za kolesarji je že 14. dirka za VN Poreča. Govorimo o dirki druge kategorije. Dolga je bila 156 kilometrov, zaznamoval pa jo je močan veter. Jan Tratnik in Matej Mugerli sta v samem zaključku krožne dirke ostro napadla. Sledil je še zahteven prihod na cilj na Taru.

Njuna prednost pred zasledovalci se je vseskozi vrtela okrog 20 do 30 sekund. Tako si kaj veliko taktiziranja nista mogla privoščiti. V zadnjih metrih pa je bil Mugerli premočan. Slavil je že tretjo zmago na tej dirki, potem ko je bil najboljši že v letih 2012 in 2013. Zdaj pa je zmagal v dresu Synergy Bakuja.

"Zelo sem ponosen in srečen, da sem tu zmagal. Vedno je lepo, če že na začetku sezone zabeležiš zmago," je v izjavi za javnost dejal Matej Mugerli, ki je v spremljevalnem avtomobilu Synergy Bakuja imel Andreja Hauptmana kot športnega direktorja. "Danes je pihal močan veter in že od samega starta je bila to zelo zahtevna dirka. Kot ekipa smo skozi celotno dirko dobro sodelovali.

"Zadnji krog je bil kar dramatičen. Janova in Matejeva prednost se je vrtela okrog 20 do 30 sekund. Matej je napadel na zadnjem vzponu in zmagal za nekaj sekund. Ponosen sem," je še dejal Hauptman Jan Tratnik (Amplatz BMC) je bil drugi. Tretji je bil Avstrijec Daniel Auer. Sicer pa so se med tekmovalci na koncu naredile velike razlike. Prva večja skupina je na cilj prišla z več kot dvema minutama zaostanka.

BELGIJA: BOŽIČ 7.
Na etapni dirki Driedaagse van West Vlaanderen, ki spada med dirke prve kategorije nastopa tudi Borut Božič. Do tega dela sezone je opravljal vlogo pomočnika Nacerju Bouhanniju, zdaj pa bo član Cofidisa dobil bolj proste roke, saj se bližajo tudi klasike, na kateri želi dobro nastopiti. Za kolesarji na dirki prve kategorije v Belgiji sta že dve preizkušnji. Prolog je dobil Tom Bohli.

Druga etapa je sicer bila razgibana, vseeno pa je prišlo do sprinta. Brugge je gostil start, cilj pa je bil v Harelbekeju. Govodimo o mestih, ki jih poznamo tudi na precej prestižnejših klasikah. Dirka je bila dolga 176 km. V sprintu je bil najmočnejši mladi kolesar moštva LottoNL Jumbo Dylan Groenewegen. Drugi je bil Tosh Van der Sande, tretji pa Baptiste Planckaert. Borut Božič je bil sedmi. Do konca je še ena etapa. Bohli je obdržal majico vodilnega v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ