Matej Mugerli v Poreču ugnal Britanca

Matej Mugerli v Poreču ugnal Britanca
04.03.2017 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli je po dolgem in zahtevnem sprintu dobil dirko Poreč Trophy.

Kolesarji v slovenskih ekipah, pa tudi tisti Slovenci, ki nastopajo v tujih kontinentalnih ekipah so tokrat nastopili na dirki v Poreču. Govorimo o že 15. dirki za Poreč Trophy.

Gre za dirko druge kategorije. Dolga je bila 154 kilometrov, začela se je v Poreču, končala pa na Taru. Trasa je bila kar precej bolj razgibana od tiste v Umagu med tednom. Kljub vsemu pa smo na koncu videli sprint glavnine, ki pa je bila zelo razpotegnjena. Po skoraj treh urah in pol dirkanja je v zaključku prepričljivo največ moči imel Matej Mugerli.

Kolesar avstrijskega moštva Amplatz BMC je premagal dva Britanca v dresu moštva JLT Condor. Drugi je bil Russell Downing, tretji pa Ian Bibby. Mateju Mugerliju trasa te dirke očitno nadvse ustreza. Dobil jo je namreč že četrtič v karieri. Prvič je zmago tu slavil leta 2012, ko je ugnal Mateja Gnezdo in Luko Mezgeca. Dirko je dobil tudi naslednje leto. Potem je bil še tretji. Zmagal pa je spet lani, ko je ugnal Jana Tratnika.

Omenimo še nekatere Slovence. Gašper Katrašnik je bil 12., Žiga Jerman 14., Matic Veber je bil 37., Tadej Pogačar 38., Izidor Penko 43., Jaka Primožič 51., Robert Jenko 56., Tadej Logar 58., Matej Drinovec 60. … Zdaj je pred kolesarji etapna dirka Istrska pomlad, ki se z dva kilometra dolgim prologom začne 9. marca v Umagu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ