Matej Mugerli v zahtevnem zaključku do četrte zmage letos, David Per za dve sekundi ob zmago!

Matej Mugerli v zahtevnem zaključku do četrte zmage letos, David Per za dve sekundi ob zmago!
21.04.2013 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli je dobil nedeljsko dirko Banja Luka - Beograd. Na dirki po Turčiji je prvo etapo v sprintu dobil Marcel Kittel. David Per je dirko po Istri končal na odličnem drugem mestu.

Banja Luka - Beograd
Druga dirka v dveh dneh od Banje Luke do Baograda je bila precej težja kot sobotna. Predvsem zaključek 132 kilometrov dolge preizkušnje je bil zelo razgiban, medtem ko je bil prvi del ravninski. A prav zaključek je bil pisan Mateju Mugerliju na kožo in kolesar Adrie Mobila je to znal izkoristiti. Veselil se je že četrte zmage v tej sezoni.

»Celo dirko smo napadali in dirko poskušali narediti težko. Sprint naj bi bil zadnja možnost, vendar je do tega prišlo, saj je večina ekip želela, da se dirka konča s sprintom glavnine. Ekipa je delovala odlično in naredila vse kar je treba, tako da vseeno nismo bili nikoli v paniki. Zasluga za zmago gre celotni ekipi, « je za uradno spletno stran moštva Adria Mobil dejal Mugerli.

Drugo in tretje mesto sta osvojila člana letos zares zelo močnega moštva Gourmetfein Simplon. Markus Eibegger je bil drugi, tretji pa v soboto drugi Jan Sokol.
 

Dirka po Istri: Per za dve sekundi ob zmago
S tretjo etapo od Vrsarja do Pule se je končala tridnevna dirka po Istri. Ta je namenjena mladincem, šteje pa za točke v Pokalu narodov. V zadnji etapi so se za zmago udarili najboljši sprinterji med mladinci. In sprint je dobil Norvežan KristofferHalvorsen. Premagal je dva Italijana Nicolo Minalija in Yurija Pessotta. Najboljši slovenski predstavnik je bil tudi tokrat David Per, ki je zasedel 18. mesto.

V skupnem seštevku pa ni prišlo do sprememb. Vsaj na vrhu ne. Končne zmage se je veselil Britanec Tao Geoghegan Hart. A Britancu se je najbolj približal prav slovenski predstavnik, sicer član moštva Adria Mobil. To je bil David Per, ki je za zmagovalcem zaostal zgolj za dve sekundi. Tretji je bil z osmimi sekundami zaostanka Rus Dimitrij Strahov.

Dirka po Turčiji
Prva etapa na dirki po Turčiji je bila dolga 143 kilometrov, start in cilj pa je gostilo turistično obmorsko mesto Alanya. Etapo je zaznamovala skupina petih ubežnikov. To so bili Ignatijev, Aramendia, Arango, Mihajlov in Sayar.


Glavnina jih je predvsem po zaslugi kolesarjev moštev Argos Shimano in Blanco ujela okrog 15 kilometrov pred ciljem. Takrat je postalo jasno, da bo zmagovalca določil ciljni sprint glavnine. Na dirki je ogromno sprinterjev, vendar pa smo pričakovano lahko videli boj Nemcev Andreja Greipla in Marcela Kittla.

Tokrat je ta dvoboj dobil Marcel Kittel, ki je tako moštvu Argos Shimano prinesel prestižno zmago. Andre Greipel je bil drugi, tretji pa Jurij Mitlušenko. Na dirki nastopajo kar trije Slovenci. Blaž Jarc, Marko Kump in Aldo Ino Ilešič. Vsi so etapo končali v glavnini. Blaž Jarc je bil 53., Marko Kump 87., Aldo Ino Ilešič pa 99.

Zaključni kilometri 1. etape na dirki po Turčiji
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ