Matej Mugerli za konec 2., Kristijan Đurasek blesti v Turčiji, v Romandiji mladi Kung

Matej Mugerli za konec 2., Kristijan Đurasek blesti v Turčiji, v Romandiji mladi Kung
01.05.2015 AVTOR: D. Z.
Bilbao je dobil zahtevno šesto etapo na dirki po Turčiji, izjemen podvig pa je uspel Hrvatu Kristijanu Đurasku, ki je slekel Davideja Rebellina in prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Matej Mugerli za konec 2.

Končala se je dirka druge kategorije po Bretaniji, na kateri je uspešno nastopal tudi Matej Mugerli. V zadnji etapi v mestu Liffre je na 146 km dolgi preizkušnji zasedel drugo mesto in tako dopolnil uvrstitve, saj je na dirki slavil zmago, bil pa je tudi tretji. Kolesar Synergy Bakuja je dirko končal na 6. mestu. Zaostal je za 23 sekund za zmagovalcem Sebastienom Delfossejem.

Dirka po Romandiji
Na dirki po Romandiji je za kolesarji četrta etapa. La Neuveville je gostil start, cilj pa je bil v Fribourgu. Tokrat so na svoj račun prišli ubežniki. Zmagal je mladi, komaj 21-letni Stefan Kung. Majico vodilnega je brez težav ubranil Michael Albasini. Simona Špilaka in Luke Mezgeca ni bilo v ospredju. Zato pa je Špilak – lani in predlani drugi v skupnem seštevku – napredoval na osmo mesto v skupnem seštevku. Pred kolesarji pa je zelo zahtevna etapa z zaključnim vzponom.


Dirka po Turčiji

Šesta etapa na dirki po Turčiji je spet bila nadvse zanimiva, predvsem po zaslugi zaključnega vzpona. Sicer pa so se kolesarji tokrat na pot podali v mestu Denizli, cilj pa je bil nad mestom Selcuk. Etapa je bila dolga kar 184 kilometrov, prav zaključek pa je bil najzahtevnejši. Prvi vzpon se je začel po dobrih 160 kilometrih. Najprej je bil to vzpon tretje kategorije. Sledil je spust in zaključni vzpon prve kategorije. Etapo so zaznamovali štirje ubežniki.

To so bili Rudolph, Salomein, Jans in Akdilak. Sicer si prav veliko prednosti niso privozili, so pa tudi okrog 50 km pred ciljem še vedno imeli dve minuti in 40 sekund naskoka. A to je bilo premalo, še posebej zato, ker so v ozadju moštvu CCC Sprandi – v tem moštvu kolesari vodilni v skupnem seštevku Davide Rebellin – na pomoč pri narekovanju ritma priskočili tudi člani Tinkoff Saxa. Razlika je 35 km pred ciljem prvič padla pod dve minuti, pred kolesarji pa sta bila še oba vzpona.

17 km pred ciljem je popustil Akdilak in v ospredju je ostala trojica, ki pa je imel vsega dobro minuto prednosti. Pobega je bilo konec dobrih 20 km pred ciljem, zadnji pa se je predal Salomein. V zadnjih 15 km smo videli izjemen boj ekip za prevlado na člu glavnine in v zadnjih deset km so v ospredju vstopili člani Lampreja Meride, ki so v čim boljši položaj poskušali spraviti Kristijana Đuraska. Pet km pred ciljem je napadel Nazim Bakirci, vendar so ga hitro ujeli in v ospredju so hitro ostali samo še najboljši.

Sledil je boj za etapno zmago, ki ga je dobil kolesar Caje Rurala Pello Bilbao. V napetem dvoboju je premagal mladega kolesarja Astane, Miguela Angela Lopeza. 18 sekund za zmagovalcem je ciljno črto prečkal Kristijan Đurasek. Hrvat v dresu Lampreja Meride je ugnal Davideja Rebellina in tako tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Rebellin ima zdaj 21 sekund zaostanka, Eduardo Sepulvega je tretji z 32 sekundami zaostanka. Pred kolesarji sta zdaj dve nekoliko lažji etapi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ