Matej Mugerli za konec zmagal v Romuniji

Matej Mugerli za konec zmagal v Romuniji
14.08.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki Tour of Szeklerland je Matej Mugerli dobil zadnjo, popoldansko etapo, vendar pa je v skupnem seštevku padel na tretje mesto. Rogina 10. na Češkem.

ROMUNIJA
Na dirki druge kategorije Tour of Szeklerland so morali kolesarji premagati dve etapi v enem dnevu. Dopoldne je bil na sporedu 6,1 km dolg gorski kronometer. Prepričljivo ga je dobil že do tedaj vodilni kolesar v skupnem seštevku Kirill Pozdnjakov, ki je sicer član moštva Synergy Baku. Drugega Šušemoina je premagal za kar 1:20. Matej Mugerli je za klubskim kolegom zaostal za 1:44 in je zasedel četrto mesto.

V skupnem seštevku pa je z drugega padel na tretji. Popoldne pa je bila na sporedu še 123 kilometrov dolga etapa v mestu Miercurea Ciuc. Po dobrih treh urah dirkanja jo je dobil Matej Mugerli. Končne zmage se je veselil Kirill Pozdnjakov, ki je za 1:42 premagal Aleksandra Šušemoina in za 1:49 Mateja Mugerlija. Matej Mugerli je oblekel majico najboljšega po točkah. Ekipa Synergy Baku, ki jo je kot športni direktor vodil Andrej Hauptman pa je bila tudi najboljša ekipa na dirki.

ČEŠKA
Adria Mobil nastopa na močni dirki prve kategorije na Češkem. Za kolesarji je tretja etapa, ki je prinesla ogromno sprememb. Tretja etapa je kolesarje vodila od Mohelince do Sternberka. Premagati so morali nadvse razgibanih 187 kilometrov. Majico vodilnega so branili člani Cannondale Drapaca, vendar pa so imeli tokrat ogromno dela. Prav zato so za hitrejši ritem do zaključnih krogov skrbeli predvsem člani poljskega moštva CCC Sprandi.

Po več kot štirih urah in pol dirkanja pa se je zmage po samostojnem pobegu veselil Diego Ulissi. Sprint trojice za drugo mesto je pripadel Karlu Hniku, tretji je bil zimzeleni Davide Rebellin, četrti pa Sebastian Langeveld. Najboljši predstavnik Adrie Mobila Radoslav Rogina je zasedel deseto mesto. Na cilj je prišel s skupinico, ki je za zmagovalcem zaostala za 1:21 in se je borila za peto mesto, ki je pripadlo Manueleju Moriju. V tej skupini je bil tudi Jure Golčer. Etapo je končal na 16. mestu. Jan Tratnik je bil 20. Ulissi vodi tudi v skupnem seštevku. Golčer je 18., Rogina pa 19.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ