Matej Mugerli zapušča Adrio Mobil, odhaja v Azerbajdžan

Matej Mugerli zapušča Adrio Mobil, odhaja v Azerbajdžan
16.10.2014 AVTOR: D. Z.
Državni prvak Matej Mugerli zapušča Adrio Mobil in bo v naslednji sezoni član azerbajdžanskega Bakuja.
Matej Mugerli je predvsem v zadnjih dveh letih nadvse uspešno zastopal Adrio Mobil. Lani je celo oblekel majico vodilnega v točkovanju Europe Tour. Letos pa je novomeškemu klubu po dolgem času priboril naslov državnega prvaka. A kljub lepemu številu točk, dve leti zapovrstjo, ni našel ekipe v World Touru. Zdaj v Adrio Mobil prihaja Marko Kump, Mugerli pa odhaja v Baku.

"Tu bo šlo bolj za učenje in prenašanje izkušenj na njihove kolesarje. Ne samo na dirkah, tudi če gledamo širše. S pravim kolesarstvom se mnogi pač soočajo šele zdaj in manjka jim osnova," je dejal Matej Mugerli. Glede nastopanja na dirkah in programa ekipe ga ne skrbi. Gre namreč za kontinentalno ekipo, ki je letos nastopala na podobnih dirkah, kot Adria Mobil. Bila je tudi na dirki po Sloveniji.

"Letos so imeli okrog 50 startov, kar je za tako raven tekmovanja dovolj. Podpisal sem enoletno pogodbo. Tu so potrebovali ravno takšnega kolesarja, kolesarja z izkušnjami, ki je pripravljen pomagati," je dejal 33-letni kolesar, ki je tudi prvi Slovenec z zmago na dirkah World Toura, takrat je bil še Pro Tour, Mugerli pa je dobil 6. etapo na dirki po Kataloniji.

Očitno pa se je Mugerli sprijaznil, da bo v World Tour le težko vstopil. Zato tudi ne namerava dirkati z mislijo po tem, da bi osvojil čim več točk, ki so pred leti kolesarjem omogočili vstop v največja moštva. "Te očitno ne pomenijo kaj veliko," je še dodal Mugerli, ki je večji del kariere preživel v Italiji. Najprej med člani do 23 let, potem pa tudi v Liquigasu.

V Sloveniji pa je med člani nastopal za Perutnino iz Ptuja in sedaj tri leta za Adrio Mobil. V naslednji sezoni pa bo nastopal v dresu državnega prvaka. Zanimivo. Azerbajdžan v zadnjem času veliko vlaga v kolesarstvo. Nenazadnje so organizirali tudi dirko po Azerbajdžanu, ki so jo v skrajšanih reportažah - zadnjo etapo so celo prenašali - pokazali tudi na Eurosportu. Tam je uspešno nastopala tudi Adria Mobil, eno izmed etap pa je dobil Primož Roglič.


"Zahvaljujem se upravi KK Adria Mobil za podporo zadnja tri leta. Klub je organiziran na visokem nivoju in sem se vsa leta počutil odlično. Preživel sem lepo obdobje v moji karieri, ki ga ne bom nikoli pozabil. Ponudbo iz Bakuja sem sprejel, ker sem si želel novega izziva. Glede na to, da bomo v ekipi le štirje tujci, si štejem v čast, da so izbrali mene. Moja naloga bo predvsem naučiti domače kolesarje, kako se dirka in jim pomagati do večjega napredka. Še enkrat bi se rad zahvalil sotekmovalcem, spremljevalcem, trenerju, upravi in vsem navijačem za podporo. Adrii Mobil želim uspešno sezono 2015," pa je Mugerli povedal za uradno spletno stran moštva Adria Mobil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ