Matej Mugerli: Odločala je spočitost po vseh teh kilometrih

Matej Mugerli: Odločala je spočitost po vseh teh kilometrih
30.06.2014 AVTOR: D. Z.
Matej Mugerli je postal veliki junak državnega prvenstva v Gabrju. Po lanskem drugem mestu se je zdaj oddolžil in prvič postal prvak med elito.

Naslove državnega prvaka je osvojil že v vseh kategorijah. In dolgo je čakal še na naslov v najprestižnejši kategoriji. Mateju Mugerliju je lani ta uspeh prav v sprintu na isti progi v Gabrju preprečil Luka Pibernik.

Tokrat se je Mugerli odločil za podobno taktiko. Že v prvem krogu se je pridružil ubežni skupini in kot edini izmed prvotne skupine ubežnikov zdržal vse do cilja. »Ta taktiko, ne vem, če je bila podobna kot lani. Tako se je izšlo. Lani se je na cilju še nekaj zataknilo, tako da sem moral letos to preboleti in končno mi je uspelo zmagati tudi v članski kategoriji. «

Mugerliju sta se v drugem delu dirke pridružila še klubski kolega Kristjan Fajt in Luka Mezgec, medtem ko sta popustila Matej Mohorič in Jan Tratnik. Mugerli tokrat v zaključku ni čakal na sprint. Napadel je še pred začetkom zaključnega vzpona.

»Z nami je bil Mezgec, za katerega vemo, da je trenutno najhitrejši Slovenec. Moral sem ga izločiti iz sprinta. Prav zato sem napadel v zadnjem kilometru. « Potem, ko je v begu preživel skoraj 160 kilometrov je vseeno ohranil največ moči in na koncu je priznal: »Na koncu je odločala spočitost, ki je po vseh teh kilometrih ostala in to sem pač izkoristil. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ