Mateja Mohoriča UCI povabil za govorca med SP: To je posebna čast

Mateja Mohoriča UCI povabil za govorca med SP: To je posebna čast
05.09.2014 AVTOR: D. Z.
Predsednik Mednarodne kolesarske zveze Brian Cookson je Mateja Mohoriča povabil, da bo nastopil kot govorec na konferenci za mladince.

Na dirki po Alberti sta za kolesarji že dve etapi. Druga je bila že bolj razgibana, a se je končala v sprintu večje skupine kolesarjev. Zmagal je Jonas Ahlstrand. Drugi je bil Theo Bos, tretji pa Ruben Zepunkte. Matej Mohorič je v tem sprintu zasedel peto mesto.

Svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu je vse bliže. V sklopu tega prvenstva UCI v zadnjih letih organizira tudi dodatna izobraževanja za mlajše kategorije. Tu govorimo predvsem o mladincih, ki morajo določena predavanja obvezno poslušati, če želijo biti na startu dirke.

Pogovore vodijo različni kolesarji, številni zvezdniki se odzovejo na ta vabila. In posebna čast je zdaj doletela Mateja Mohoriča. Predsednik Brian Cookson oziroma Mednarodna kolesarska zveza se je odločila, da med govorce uvrsti tudi dvakratnega svetovnega prvaka v mlajših kategorijah Mateja Mohoriča. Slednji je bil najboljši med mladinci in takoj naslednje leto še med člani do 23 let.

»To ni predavanje, ampak gre bolj za pogovor. Vsi prisotni lahko postavljajo vprašanja. Je pa to vsekakor čast in vesel sem, da so se spomnili name. Zavedam se, da sem najbrž vzornik marsikomu, ki bo na konferenci prisoten, « pa se je na to odzval Matej Mohorič, ki trenutno nastopa na dirki po Alberti v Kanadi. Sicer pa bo letošnje prvenstvo v španski Ponferradi. Kdo izmed Slovencev bo tam nastopil, pa zaenkrat še ni jasno.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ