Matevž Govekar peti na evropskem prvenstvu

Matevž Govekar peti na evropskem prvenstvu
10.07.2022 AVTOR: DZ, vir: Kolesarska zveza Slovenije / facebook

Z odličnim dosežkom se lahko pohvali Matevž Govekar, ki je na cestni dirki na evropskem prvenstvu osvojil peto mesto. Zmagal je še pred dobrim mesecem njegov klubski kolega Felix Engelhardt.

Anadia na Portugalskem gosti evropsko prvenstvo v kolesarstvu za mlajše kategorije. Danes so se na 147 kilometrov dolgi trasi pomerili člani do 23 let. Na startu je bila tudi Slovenija v zasedbi: Matevž Govekar, Gal Glivar, Anže Skok in Mihael Štajnar.

Gal Glivar se je izkazal s pobegom. Na razgibani krožni progi - premagati so morali sedem krogov z dvema vzponoma - je v zaključku prišlo do uspešne akcije manjše skupinice kolesarjev. Štirje so se na koncu pomerili za zmago. Najboljši je bil po skoraj treh urah in pol dirkanja Felix Engelhardt.

Nemec sicer dirka za Tirol in je bil tudi letos klubski kolega Matevža Govekarja, dokler ta ni prestopil v Bahrain Victorious. Mathias Vacek je osvojil srebrno medaljo, Davide De Pretto pa je bil tretji. Četrti je bil Erik Fetter. Matevž Govekar je z zaostankom treh sekund dobil boj za peto mesto. Gal Glivar je bil 30., Anže Skok 101.. Mihael Štajnar ni bil med uvrščenimi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ