Matevž Govekar takoj med najboljšimi

Matevž Govekar takoj med najboljšimi
06.03.2022 AVTOR: DZ, foto: Ljubljana Gusto Santic

Na dirki v Poreču se je zmage veselil Dušan Rajović. Oder je bil slovensko obarvan. Drugi je bil Matevž Govekar in tretji Viktor Potočki.

V Poreču se nadaljujejo dirke druge kategorije. Po Umagu je zdaj bila na sporedu dirka v Poreču. Ta je bila nekoliko težja, tako da smo lahko na vrhu pričakovali druge kolesarje. Na startu so bili tudi kolesarji štirih slovenskih ekip. Pred njimi pa 155 kilometrov dolga dirka.

Poreč je gostil start, že po tradiciji pa je bil cilj na vrhu Tara. In prav v samem zaključku smo dobili zmagovalca. Dolg in napet sprint je dobil Srb Dušan Rajović. Bil je prepričljivo boljši od Matevža Govekarja, ki je bil z drugim mestom najboljši slovenski predstavnik. Zelo napeto je bilo v boju za tretje mesto. Zasedel ga je Viktor Potočki, ki je premagal Tilna Finkšta. In zakaj je bil oder tako zelo v znamenju Slovencev?

Rajović je bil pred odhodom v Francijo član Adrie Mobila. Zdaj 24-letni vozi za Corratec. Govekar spada v kategorijo do 23 let in vozi za avstrijski Tirol KTM Cycling Team. Vikto Potočki je sicer Hrvat, a že dlje časa vozi za ljubljansko ekipo Ljubljana Gusto Santic. Četrti Finkšt je bil še lani klubski kolega Viktorja Potočkija, zdaj pa vozi za Adrio Mobil. Jaka Primožič je bil 18.

Prvih 29 kolesarjev je po skoraj treh urah in pol dirkanja, ob povprečni hitrosti 44,8 km/h dirko končalo v času zmagovalca. Matic Žumer je bil 31., Mihael Štajnar 36., Žiga Horvat 58., Luka Ziherl 70., Žiga Jerman 72. … Sezona se bo za večino teh ekip in za mnoge kolesarje nadaljevala že sredi naslednjega tedna. Na sporedu bo namreč etapna dirka Istrska pomlad

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ