Mathieu Burgaudeau presenetil glavnino, Mezgec v deseterici

Mathieu Burgaudeau presenetil glavnino, Mezgec v deseterici
11.03.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Dirka Pariz – Nica se je nadaljevala z razgibano 6. etapo, v kateri pa je v zaključku Mathieu Burgaudeau z napadom uspel presenetiti glavnino in zdržati do cilja. Luka Mezgec je bil šesti, Primož Roglič je zadržal rumeno majico.

Potem ko je Primož Roglič včeraj v zaključku etape pokazal, da je v dobri formi, in oblekel rumeno majico, je bila za Jumbo Vismo danes na sporedu nekoliko bolj mirna etapa. Sicer je bil teren prav tako razgiban, a je bil zadnji vzpon na sporedu več kot 30 kilometrov pred ciljem, zato napadov v glavnini ni bilo.

Z močnim tempom so kolesarji Trek Segafreda poizkusili razredčiti glavnino in se otresti kakšnega od tekmecev Madsa Pedersena, ki je na začetku sezone v zelo dobri formi. Delno jim je uspelo, glavni konkurent Wout van Aert pa je seveda ostal ob njem. Na hitrem spustu so se vrstili napadi, odločilni pa je že na ravnini v zadnjih 10 kilometrih uspel 23-letnemu Mathieuju Burgaudeauju, kolesarju ekipe TotalEnergies.

Pedersenu le tolažilna nagrada

Sam je z močnim tempom kljub vetru v prsa ostajal v ospredju, ob vstopu v zadnji kilometer pa se je zdelo, da ga bo glavnina v šprintu, kjer se je cesta precej vzpenjala, vendarle ujela in razblinila njegove sanje. A so ravno toliko odlašali s šprintom, da je na koncu Burgaudeau zadržal vsega dva metra naskoka pred Pedersenom, ki je dobil šprint za drugo mesto in tolažilno nagrado. Tretji je bil van Aert.

Spet je šprintal tudi Luka Mezgec, ki je bil v dobrem položaju, kar je na koncu zadoščalo za šesto mesto in novo zelo solidno uvrstitev. Primož Roglič težav ni imel, potem ko je bil včeraj v zaključku etape sam, je tokrat lahko računal na podporo kolegov in je varno zadržal rumeno majico.

Jutri je na dirki proti soncu na sporedu najtežja etapa s ciljnim vzponom na Col de Turini.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ