Matic Grošelj v rdeči majici v Furlaniji

Matic Grošelj v rdeči majici v Furlaniji
06.09.2019 AVTOR: DZ, vir: LGS / facebook

Na dirki druge kategorije po Furlaniji je za kolesarji druga etapa, v kateri je Matic Grošelj zasedel drugo mesto in oblekel majico najboljšega po točkah.

V sredo se je začela dirka po Furlaniji za člane in mlajše člane. Na njej nastopa kar 33 ekip, od tega tudi dve slovenski: Ljubljana Gusto Santic in Adria Mobil. Najprej je bil na sporedu ekipni kronometer do Martignacca. Dolg je bil 16,1 km. Najboljši so bili predstavniki francoskega moštva Chambery Cyclisme Competition. Adria Mobil (Rogina, Omrzel, Jarc, Rajović in Per) je bila 11., Ljubljana Gusto Santic pa 22. (Korošec, Grošelj, Finkšt, Hill, Amezawa).

Druga etapa je bila za Slovence precej uspešnejša. Gemona del Friuli je gostila start, cilj pa Lignano. Etapa je bila dolga 160 kilometrov. Pobeg dneva je uspel peterici kolesarjev. Med temi je bil tudi Matic Grošelj, ki je pridno nabiral točke na letečih ciljih. Kolesar moštva Ljubljana Gusto Santic je, tako kot preostali sodeloval v pobegu, medtem ko v glavnini nihče ni želel prevzeti pobude pri lovu na ubežnike.

Glavnina se je tako zbudila prepozno. Ubežniki so v sprintu med sabo obračunali za zmago. Najbojlši je bil Patrick Gamper, drugi pa že Grošelj. Sledili so Pellaud, Champoussin in Rappo. Grošelj je po etapi oblekel tudi rdečo majico najboljšega po točkah, medtem ko je vodstvo v skupnem seštevku prevzel Clement Champoussin. Glavnina je zaostala za 55 sekund, sprint pa je dobil kolesar Adrie Mobila Dušan Rajović.

Pred kolesarji sta še dve precej zahtevnejši etapi. Sicer pa je lani to dirko prepričljivo dobil Tadej Pogačar, ki zdaj že blesti na dirki po Španiji. Leta 2013 je bil najboljši Jan Polanc, junak letošnje dirke po Italiji, kjer je nosil rožnato majico. Na tej dirki je že dobil tudi dve gorski etapi. Leta 2004 pa je bil na dirki FVG najboljši Matej Mugerli. Leta 2007 je bil drugi Vladimir Kerkez, leto dni kasneje pa je na drugem mestu dirko končal Robert Vrečer. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ