Matija Kvasina do zmage na domačih cestah

Matija Kvasina do zmage na domačih cestah
24.04.2016 AVTOR: D. Z.
Hrvat Matija Kvasina je dobil dirko po Hrvaški. Najboljši Slovenec je bil Domen Novak, ki je dirko končal na šestem mestu.

Sondre Holst Enger dobil etapo
Končala se je tudi druga dirka po Hrvaški. Kolesarji so odpeljali še zadnjo, šesto etapo od Svetega Martina do Zagreba. Ta ni bila posebno zahtevna. V zaključku je sicer bila razgibana, a dirkanje bi lahko otežile spolzke in zavite ceste. Vodstvo v skupnem seštevku je branil Matija Kvasina, ki je imel pred etapo 32 sekund naskoka pred Jesperjem Hansnom in Victorjem de la Partejem.

Prednost je bila varna, a vendarle so bile razmere tiste, pa tudi zaključek s sedemsto metrov dolgim tlakovanim vzponom (naklon tudi več kot 10 %), ki bi lahko poskrbele za marsikateri preobrat. Na koncu je prišlo do manjših razlik med skupinami. Po 158 kilometrih dirkanja pa se je zmage veselil 22-letni Norvežan Sondre Holst Enger, sicer član moštva IAM Cycling. Drugi je bil Edward Theuns, tretji pa Timothy Dupont. Najboljši Slovenec je bil Domen Novak, ki je na 19. mestu izgubil devet sekund. Matija Kvasina je izgubil 17 sekund, a zmaga v skupnem seštevku ni bila ogrožena.

Kvasina do izjemne končne zmage
Na koncu je ohranil 24 sekund prednosti pred Hansenom in 32 pred de la Partejem. Sledila sta Felix Grosschartner in Radoslav Rogina. Na šestem mestu je dirko končal najboljši Slovenec Domen Novak, ki je zaostal za 1:47. Član Adrie Mobila je obdržal tudi majico najboljšega med mladimi kolesarji. Sledili so še Pozdnyakov, Eibegger, Davies, Zoidl …

Marko Pavlič je dirko končal na 19. mestu, Jure Golčer je bil 23., Izidor Penko 33., Matej Mugerli 39., Žiga Ručigaj 48. … 

»Po včerajšnjemu zelo čustvenemu dnevu, potem ko nam je uspelo ubraniti vodstvo, se je danes ekipa zares borila. Dali so vse od sebe, da so ubranili majico. Vesel sem zanje in vedno jim bom hvaležen. Zdaj si moram psihično spočiti. Ne toliko fizično, saj sem zares dober pred dirko po Azerbajdžanu, « je dejal Matija Kvasina. Do zmage mu je nenazadnje pomagal tudi Matej Mugerli. Ekipo Synergy Baku pa je na dirki vodil Andrej Hauptman.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ