Matija Kvasina: Smo proizvod slovenskega kolesarstva

Matija Kvasina: Smo proizvod slovenskega kolesarstva
25.04.2016 AVTOR: D. Z.
Veliki junak dirke po Hrvaški Matija Kvasina je v pogovoru za hrvaško televizijo priznal, da se lahko najboljši hrvaški kolesarji zahvalijo predvsem slovenskim klubom.

»Hrvaško kolesarstvo. Na določen način je vseskozi nekje tu, a je bilo vedno zapostavljeno. Takih, ki lahko nekaj dosežemo je osem do deset, « je najprej dejal Matija Kvasina. V pogovoru, ki je potekal v živo, pa je jasno povedal, da tudi sam najbrž ne bi bil tu, kjer je, če ne bi v preteklosti vozil v slovenskih klubih.

»Rekel bom nekaj, kar bo mnoge presenetilo. Ampak vsi mi. Kišerlovski, Đurasek, Rogina, Miholjevič. Vsi smo proizvod slovenskega kolesarstva. Lahko smo hvaležni našim sosedom. Oni so imeli močne članske ekipe in nas so pripeljali h njim kot mladince. V nas so vlagali denar, material. Namenili so nam njihov čas. Zato jim moramo biti hvaležni. «

Sicer pa je Kvasina v preteklosti vozil za številne klube. Dolgo je bil član Perutnine iz Ptuja, sledil je prestop v Aeronautico Militare. Potem je bil član Loborike in Radenske, pa Tusnada in avstrijskega Gourmetfeina. Letos je prestopil v azerbajdžanski Baku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ