Matjaž Zevnik: Z Brajkovičem med najboljše?

Matjaž Zevnik: Z Brajkovičem med najboljše?
14.06.2016 AVTOR: D. Z.
Slovenska reprezentanca na dirki po Sloveniji. Vodil jo bo Matjaž Zevnik. Gre za ekipo Save z dvema okrepitvama: Jani Brajkovič in Marko Pavlič.

Mladi 'Savčani ', Pavlič in Brajkovič
Na dirki po Sloveniji bo nastopila tudi slovenska reprezentanca. Vodil jo bo Matjaž Zevnik, sicer direktor kolesarskega kluba Sava Kranj. Ekipa je pravzaprav sestavljena predvsem iz kolesarjev tega moštva, ki sicer nima kontinentalne licence.

Prav zato na dirki prve kategorije ne bi smeli nastopati. Rešitev je tako slovenska reprezentanca. Tudi zato pri Savi krijejo stroške, ki jih imajo s to dirko. Mladim 'Savčanom ' se bosta pridružila še Marko Pavlič in Jani Brajkovič. Na prvotni startni listi je sicer tudi Matej Mugerli, a je moral z ekipo Baku oditi na dirko po Srbiji, ki se je že začela.

Mladi se bodo učili
»Njegovega mesta ni nihče zasedel. Vsaj ne še. Morda bomo startali s sedmimi kolesarji, morda pa se bo v zadnjem trenutku še kdo pojavil, « je pojasnil Zevnik, ki pa je lahko zadovoljen z izborom. Nenazadnje je nastop obljubil Jani Brajkovič, ki je dirko po Sloveniji že dobil.

To je bilo leta 2012. Kasneje istega leta je potem osvojil še deveto mesto na dirki po Franciji: »Ekipa bo konkurenčna nekaterim kontinentalnim ekipam. Vemo, kaj vse je Jani že dosegel, pa tudi zdaj je dobro pripravljen. Potem je tu še Pavlič, ki se letos dobro vozi. Naši mladi fantje pa se bodo lahko naučili nekaj novega. Meni veliko pomeni, da dobijo priložnost za učenje. To bo dobro za ekipo. «

V upanju na ugoden razplet
Pri napovedih, kaj lahko ta ekipa doseže, pa Zevnik ostaja skromen. »S to ekipo lahko računam, da bi bili vsaj v eni etapi med deseterico. Brajkovič je dobro pripravljen in je lahko ob ugodnem razpletu zares spredaj. Morda je še dodatna prednost ta, da nanj malokdo računa. Zakaj pa ne? Sam sem optimist. Ob ugodnem razpletu lahko pride tudi med najboljših pet. «

A ne samo Brajkovič, ki je sicer član ameriške ekipe UnitedHealthCare. Tudi preostali bi lahko kaj pokazali: »Sicer pa bodo po mojem mnenju dirko krojile Prokontinentalne ekipe. Morda celo bolj kot World Tour ekipe. Tu pač upam, da bomo dobili priložnost, da se priključimo kakšni akciji, da gremo zraven. « Podobno torej, kot Marko Polanc. Trener pri ljubljanski Radenski sicer ne more računati na visoka mesta v skupnem seštevku, ima pa kopico nadarjenih mladih kolesarjev.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ