Matt Brammeier: Po hudem padcu zdaj že doma

Matt Brammeier: Po hudem padcu zdaj že doma
15.08.2015 AVTOR: D. Z.
Se spomnite padca Matta Brammeierja na dirki po Utahu? Dobra novica je, da je Britanec že zapustil bolnišnico, a na vrnitev v karavano bo moral še počakati.

Padec, do katerega je prišlo na enem izmed hitrih spustov šeste etape dirke po Utahu je bil zares grozljiv. Matt Brammeier se je z veliko hitrostjo zaletel v avtomobil in zdelo se je, da lahko pričakujemo najhujše. A kmalu so prišle dobre novice. Da je Matt Brammeier sicer poškodovan, a ni v smrtni nevarnosti. 30-letnega kolesarja so oskrbeli v bolnišnici v Salt Lake Cityju.

Med drugim je utrpel zlom medenične kosti, udarec so utrpela jetra, prišlo je tudi do zloma reber in zoba. Zdaj se je kolesar moštva MTN Qhubeka že vrnil v domačo oskrbo, rehabilitacija pa naj bi potekala od šest do osem tednov. »Zdi se, da je moje sezone zdaj resnično konec. Zato se že veselim vrnitve v sezoni 2016. Še vedno me vse boli. Ampak, če upoštevam, čemu vsemu sem se izognil, potem se ne smem pritoževati, « je za uradno spletno stran ekipe MTN Qhubeka dejal Brammeier.

»Vesel sem, da sem še v enem kosu in da sem že doma pri družini in zaročenki. Se že veselim rehabilitacijskega procesa. Za mano je eno izmed najboljših let mojega življenja in ekipi se ne morem nikakor dovolj zahvaliti za vse, kar je naredila zame, « je še zaključil Brammeier. Stvari je pojasnil tudi uradni zdravnik ekipe Jarrad van Zuydam: »V naslednjih tednih si bo pri hoji pomagal z berglami, tako da se bodo lahko medenične kosti zacelile. Poškodbe prsnega koša niso tako hude, kot nas je bilo sprva strah. Tudi bolečina je že precej manjša. Na kolo ne boš šel še vsaj šest do osem tednov. Smo pa prepričani, da si bo povsem opomogel in se bo vrnil na najvišjo raven. «

Posnetek padca
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ