Matthews najboljši, Roglič 12., Contador na tleh

Matthews najboljši, Roglič 12., Contador na tleh
03.04.2017 AVTOR: D. Z.
Začela se je prestižna dirka po Baskiji. Prvo etapo je dobil Michael Matthews. Primož Roglič 12.

Začela se je že 57. etapna dirka po Baskiji, ki spada med dirke World Toura. Dirka se je začela v Pamploni, cilj prve etape pa je bil v Eguesibar Sarrigurnu. Etapa je bila dolga 153 kilometrov.

Na dirki nastopa tudi lepo število Slovencev. Primož Roglič, Simon Špilak, Jani Brajkovič, Grega Bole in Matej Mohorič. Na startu so tudi številni zvezdniki. Alberto Contador brani lansko zmago, potem so tu še Bardet, Sanchez, Izagirre, Uran, Wellens, Valverde, Yates, Alaphilippe, Henao, Kwiatkowski, Barguil, Meintjes … V prvi etapi so morali kolesarji premagati tri kategorizirane vzpone. Prva dva druge kategorije in tretjega tretje kategorije.

Alex Aranburu (Caja Rural), Yoann Bagot (Cofidis) in Igor Anton (Dimension Data) so se v beg podali že po nekaj kilometrih dirkanja in sip o 20 kilometrih privozili že več kot štiri minute prednosti. Bagot je bil najboljši na gorskih ciljih, medtem ko je v ozadju tudi glavnina pospešila. Predvsem kolesarji Sunweba so bili nadvse aktivni. Nekaj manj kot 20 kilometrov do cilja so bili ubežniki ujeti.

Sledila ja borba za prevlado v ospredju, pet kilometrov pred ciljem pa je napadel Tim Wellens. Belgijec ni zdržal dolgo v ospredju. Je bila pa to odlično odskočna deska za Juliana Alaphilippa. Na razgibani trasi je ostro napadel in si privozil lepo prednost. Potem pa je dobre tri kilomtre pred ciljem dobil defekt in njegovega poskusa je bilo konec. Sledil je napad Alejandra Valverdeja. Izoblikovala se je sicer manjša skupina, vendar pa so v glavnini tudi za to poskrbeli.

Orica Scott je sestavila dostojen vlak, a ta ni bil dovolj učinkovit V zadnjem kilomtru je prišlo tudi do padca, vpleten je bil Alberto Contador. Sledil je dolg sprint večje skupine kolesarjev. Michael Matthews pa je imel največ moči. Jay McCarthy je bil drugi, tretji pa Simon Gerrans. V tem sprintu se je dobro znašel tudi Primož Roglič, ki je etapo končal na 12. mestu. Matej Mohorič je bil 18., Simon Špilak 48., Jani Brajkovič 54., Grega Bole 134.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ