Mauro Gianetti o Pogačarju: Zagotovo bo poskusil

Mauro Gianetti o Pogačarju: Zagotovo bo poskusil
14.07.2022 AVTOR: DZ; foto: Sirotti

"Objel ga bom, saj je se je neverjetno trudil. Dal je vse od sebe. Na koncu je z nasmehom na ustih stopil na oder. Čestital je Vingegaardu. To je Tadej Pogačar." To je dejal Mauro Gianetti.

Glavni mož moštva UAE Team Emirates Mauro Gianetti je po koncu 11. etape odgovarjal na številna vprašanja medijev, še preden se je Tadej Pogačar vrnil s ciljnega vzpona na Granon, kjer je izgubil rumeno majico. Kaj pa je Gianetti povedal? V nadaljevanju.

O ekipi: Navdušen sem nad ekipo. Ko smo ostali brez Laengena in Bennetta, ki sta bila pri branjenju rumene majice ključna pomočnika so ostali kolesarji naredili vse, da bi pomagali Tadeju. Ta je odpeljal neverjetno etapo. Gledali smo izjemno etapo. Najprej napadi Jumba Visme, potem pa še izjemno pospeševanje Tadeja Pogačarja, tako da sta ostala samo še dva. Morda je bil to napor, ki ga je plačal v zaključku. Z dvema kolesarjema manj nismo mogli narediti drugače.

O tem, kaj bo najprej storil ob srečanju s Pogačarjem: Objel ga bom, saj je se je neverjetno trudil. Dal je vse od sebe. Na koncu je z nasmehom na ustih stopil na oder. Čestital je Vingegaardu. To je Tadej Pogačar. To je naša ekipa. Tour je še dolg. Poskušali bomo, čeprav proti izjemni ekipi in odličnemu Vingegaardu. Težko bo, a bomo poskusili. Še veliko etap je do konca.

O Pogačarjevih težavah na vzponu: Tadej je šampion in mu ni treba ničesar dokazovati. Danes je imel slab dan. To se lahko zgodbi vsakemu. Pomembno je, da se dobro počuti. Računamo lahko na sicer majhno število kolesarjev, ki pa se zelo trudijo. Svoje delo opravljajo odlično.

O Pogačarjevem počutju pred etapo: Počutil se je odlično. Če ne, ne bi mogel narediti tega, kar je naredil na Galibier. Tam je pokazal, da je odličen.

O novem koronavirusu v ekipi: Jasno je, da to niso lahke stvari za ekipo. Jemo ločeni med sabo in zato je rahla napetost. Poleg tega določene obveznosti prinese nošenje rumene majice, saj po novinarskih konferencah in vsemu ostalemu v hotel prihajaš ob desetih zvečer. Dodaten stres je, ker smo izgubili dva pomembna kolesarja, tu pa je še stres, ker je koronavirus prišel v ekipo.

O morebitni “vrnitvi” Tadeja Pogačarja: Do konca je še teden in pol. Še veliko kilometrov in vzponov je pred nami. V vodstvu je zdaj močna ekipa z močnim kapetanom. A, če poznamo Tadeja, bo poskusil. Če je preobrat mogoč, ne vem. Zagotovo pa bo poskusil.

O počutju Rafala Majke: Rafal Majka se dobro počuti. To smo videli tudi v zaključku etape. Dobro se počuti.

O tem, da jim manjkata dva pomembna kolesarja: Jumbo je izjemno močna ekipa. A tudi mi bi bili z Laengenom in Bennettom boljši. Videli smo na zadnjem vzponu, da je ostal Vingegaard sam, ko je imel Tadej ob sebi še Majko. Ekipa je. Če bi bil tu še Bennett, bi bili še boljši. Jasno, z dvema kolesarjema ni isto.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ