Mayrhofen - Brixen: Okroglih pet urc za Bicikel.com prek Alp

Mayrhofen - Brixen: Okroglih pet urc za Bicikel.com prek Alp
14.07.2013 AVTOR: Blaž Mazi
V drugi etapi Transalpa smo se iz Mayrhofna povzpeli na prelaz Pfitscherjoch in prestopili mejo z Italijo.
Prvi del vzpona smo vozili po asfaltu s krajšimi makadamskimi in celo single-track odseki. Po prihodu na feed cono ob prekrasnem umetnem jezeru Schlegeis Speicher pa je sledila z ovromnimi skalami tlakovana enoslednica, malo peš, malo s kolesom. Spust na italijansko stran ni bil nič pretresljivega, makadamska cesta.

V Italiji pa se začela prava poletna vročina. Do zadnjega vzpona je bilo še par krajših gričkov, ki smo jih brez večjih težav premagovali. Zadnji vzpon pa po razgretem asfaltu s krajšimi gozdnimi odseki, kot bi vozili po primorski, ne po Alpah. Na srečo je bil zadnji spust bolj tehnično obarvan in sva v zadnjih kilometrih prehitela kar tri konkurente, ter do cilja zadržala 14. mesto. Vozila pa sva natanko 5 ur in 2 minuti. 
 
V kategoriji MEN je tokrat slava Specialized ekipa, Sauser in Knox, ki sta bila najbolj iznajdljiva v ciljnem sprintu vodilnih štirih ekip. Pri damah sta zmago potrdili Topeak Ergon, tudi najhitrejša mlajša masterja sta bila zopet Rocky Mountain / Centurion, prav tako brez sprememb pri starejših masterjih Scott Torbado. Pri mešanih parih pa sta bila tokrat najhitrejša Mountain Heroes Mixed. 
 
Jutri nas čaka kratka, a s klanci začinjena etapa. Na prvi prelaz se povzpnemo za 1800 metrov višinske razlike v enem kosu... :) 
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ