Mayrhofer na Evansovi dirki do prve zmage med elito

Mayrhofer na Evansovi dirki do prve zmage med elito
29.01.2023 AVTOR: N. Gr., foto: DSM

Mladi nemški kolesar ekipe DSM Marius Mayrhofer je dobil šprint razredčene skupine za zmago na dirki Cadel Evans Great Ocean Race, ki je del svetovne serije. Domači šprinterji ostali praznih rok.

Z enodnevno dirko Cadel Evans Great Ocean Race se končuje sezona dirk v Avstraliji. Trasa je razgibana, glavna ovira je bil vzpon na Challambro, ki so ga morali kolesarji premagati štirikrat. Tam je bil zelo aktiven Jai Hindley, ki je poizkušal s silovitim ritmom spraviti šprinterje v težave, a so vsi glavni favoriti zdržali v glavnini.

V zadnjih šestih kilometrih sta se z napadom od glavnine odlepila Sven Erik Bystrom in Mauro Schmid in kazalo jima je zelo dobro. A je ekipa DSM poskrbela, da ju je glavnina ujela že v zadnjem kilometru, nato pa je sledil še ciljni šprint.

Zelo dobro ga je ocenil Marius Mayrhofer, ki je izkoristil spremembo v naklonu terena in z dolgim šprintom zdržal vse do ciljne črte. Drugi je bil Hugo Houle, tretji pa Simon Clarke. V šprintu sta bila tudi Caleb Ewan in Michael Matthews, a jima je dirka pobrala preveč moči, da bi se vmešala v boj za zmago.

»Ta zmaga mi res pomeni vse. Želim zmagovati, a mi v celi kategoriji do 23 let nikoli ni uspelo, nazadnje sem zmagal med mladinci. Zato je občutek danes še toliko boljši. Ekipa je verjela vame in naredila dobro delo, na vseh štirih vzponih so me držali v ospredju, zato sem prihranil nekaj energije. V ciljnem šprintu se je cesta spuščala do zadnjih 400 metrov, zato sem šprint začel z veliko hitrosti in tudi zdržal do konca,« je taktiko opisal 22-letni Mayrhofer.

Za ekipo DSM je res uspešen dan, le šest ur pred tem je etapno zmago v ciljnem šprintu v San Juanu dosegel tudi Sam Welsford, ki je premagal Sama Bennetta.

Že včeraj je potekala tudi ženska dirka, kjer sta o zmagovalki odločali ubežnici, na koncu je bila Loes Adegeest boljša od domačinke Amande Spratt.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ