Med 12-erico spet dva Slovenca

Med 12-erico spet dva Slovenca
08.11.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Velo Magazine že po tradiciji izbira najboljšega kolesarja leta, ki bo prejel zlato kolo. Zdaj je znanih 12 nominirancev. Med njimi tudi Tadej Pogačar in lanski zmagovalec Primož Roglič.

Velo d’Or oziroma zlato kolo je priznana nagrada, ki jo vsako leto podari revija Velo Magazine. Lani je to priznanje zasluženo prejel Primož Roglič, ki je v sezoni, ki jo je zaradi pandemije zaznamovalo prestavljanje dirk dobil Vuelto in Liege-Bastogne-Liege.

Bil je drugi na Touru, osvojil je naslov državnega prvaka v cestni dirki in dobil Tour de l’Ain. Na poti proti zmagi je padel na dirki po Dofineji. Letos je Roglič spet med nominiranci. Postal je olimpijski prvak. Dobil je dirko po Španiji in dirko po Baskiji, pa tudi enodnevni dirki MIlano-Torino in Giro dell'Emilia. Nominirancev je 12. Poleg Rogliča je seveda tudi Tadej Pogačar, ki je glede na dosežke po vsej verjetnost prvi favorit za prejem te nagrade.

Za njim je sanjska sezona in pred dnevi je prejel tudi rogovo zlato kolo. Dobil je dirko po Franciji, dve klasiki - Liege-Bastogne-Liege in dirko po Lombardiji, osvojil je tretje mesto na olimpijskih igrah, dobil je Tirreno-Adriatico, UAE Tour in dirko po Sloveniji. Več o tem, kako gleda na celotno sezono, in kako se pripravlja na naslednjo pa ste si lahko prebrali v že objavljenem intervjuju. Poleg obeh Slovencev so med nominiranci še:





Svetovni prvak Julian Alaphilippe, zmagovalec dirke po Flandriji Kasper Asgreen, zmagovalec dirke po Italiji Egan Bernal, olimpijski prvak Richard Carapaz, zmagovalec 34 etap na dirki po Franciji Mark Cavendish, zmagovalec klasike Pariz-Roubaix in evropski prvak Sonny Colbrelli, dvakratni olimpijski prvak na velodromu Harrie Lavreysen, zmagovalec treh etap na dirki po Franciji in zmagovalec Amstel Gold Race Wout van Aert, eden izmed junakov dirke po Franciji Mathieu van der Poel in edina ženska predstavnica Annemiek van Vleuten. Zmagovalca določi glasovanje športnih novinarjev priznanih kolesarskih medijev vsega sveta. Lani je Roglič po številu glasov prehitel Pogačarja in Van Aerta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ