Med dirko se je izgubil in se vrnil po 15 urah

Med dirko se je izgubil in se vrnil po 15 urah
26.03.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki E3 Harelbeke je prišlo do zanimive situacije. Eritrejec Mekseb Debesay se je med dirko izgubil in do cilja kolesaril kar 15 ur.

O dirki E3 Harelbeke, ki je ena izmed resnejših preizkušenj pred dirko po Flandriji smo že pisali. Dirko je dobil Michal Kwiatkowski. Novo zanimivo zgodbo je spet spisal Fabian Cancellara, ki je kljub velikem zaostanku zaradi težav s kolesom uspel ujeti prvo zasledovalno skupino. A tudi povsem v ozadju se je spisala nadvse zanimiva zgodba.

V glavni vlogi pa Eritrejec Mekseb Debesay, sicer član moštva Dimension Data. Za to potovanje je potreboval kar 15 ur, vmes pa je imel nadvse zanimive pripetije. »To je neverjetna zgodba. Zaostal je za skupino, ki se je približno 20 kilometrov pred ciljem odločila, da do Harelbeka pride po stranskih poteh. Ker se je prestrašil, da bi se izgubil, je raje sledil puščicam. Na žalost je zašel s prave poti, « je zgodbo opisal športni direktor pri Dimension Data Pierre Heynderickx.

Ko je prekolesaril planiranih 206 kilometrov pa Debesay še zdaleč ni prišel do cilja. Takrat je poiskal pomoč pri enem izmed mnogih kolesarskih navdušencev. »Prosim. Kje je Harelbeke, ga je vprašal. Mož mu je svetoval, da gre z njim domov v Lierde. Dovolil mu je, da se je stuširal, dal mu je sveža oblačila in mu ponudil tudi hrano, « je še dodal športni direktor. Medtem je ekipa že odšla v hotel v Mercure v kraju Roeselare.

Zaskrbljeni Heynderickx pa je vmes poklical policijo, komisarje na dirki in tudi organizatorje: »Nikomur se niti sanjalo ni, kje je. Potem pa sem kar naenkrat prejel telefonski klic. « Debesay je na koncu prevozil 240 kilometrov, v hotel pa se je vrnil 15 ur zatem, ko ga je zjutraj zapustil. Sicer pa je bila za Debesayja to sploh prva World Tour dirka. Letos je namreč prestopil v Dimension Dato.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ