Med dirko so se komajda izognili katastrofi! (VIDEO)

Med dirko so se komajda izognili katastrofi! (VIDEO)
28.10.2019 AVTOR: DZ, vir: Youtube

Pravi katastrofi so se izognili organizatorji etapne dirke Volta de Guarulhos v Braziliji. Voznik je zapeljal na traso dirke ...

V Braziliji se je v nedeljo končala tridnevna etapna dirka Volta de Guarulhos. Končala pa bi se prav lahko s tragedijo. Kolesarji so v levem ovinku vozili zelo hitro in seveda brez skrbi, da bi lahko na cesto zavil avtomobilist. A prav to se je zgodilo. Prvi kolesar v skupini Rosa Pereira je tako grdo padel. Avtomobil je prišel mimo njega z veliko hitrostjo in mu spodnesel sprednji del kolesa.

Samo trenutek prej bi kolesar zavil iz križišča in končal bi natančno pred avtomobilom. Voznik naj bi ignoriral znake za zaporo ceste. Do tega padca je prišlo okrog 20 kilometrov pred ciljem sicer 70 kilometrov dolge preizkušnje. Takoj po tem padcu je še eno vozilo nadaljevalo z vožnjo po trasi, tako da je bila zapora ceste očitno povsem neučinkovita.

Kolesarji so se iz protesta takoj zatem ustavili, organizatorjem pa ni preostalo drugega, kot da so prekinili dirko. Etapni zmagovalec je postal kolesar, ki je kot prvi prečkal oznako za leteči cilj. To je bil Rodrigo Araujo, ki je dobil tudi dirko v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ