Med etapo se je usedel v avto, kolesar izključen

Med etapo se je usedel v avto, kolesar izključen
19.07.2015 AVTOR: D. Z.
Novici bi kar težko verjeli, pa vendarle je res. Eduardo Sepúlveda je strgal verigo in potem nekaj časa nadaljeval kar v avtomobilu.

Zgodilo se je 23 kilometrov pred ciljem 14. etape. Eduardo Sepuveda, sicer član moštva Bretagne-S éch é Environnement je takrat imel težave s kolesom. Na najstrmejšem odseku vzpona je namreč utrgal verigo in z dirko za trenutek ni mogel nadaljevati. Ker je bilo tako strmo, je v kolesarskih čevljih težko hodil. Medtem ko je čakal na pomoč - avto njegovega moštva se je že zapeljal mimo - mu je to ponudil športni direktor moštva Ag2R La Mondiale. A to potezo so komisarji opazili.

»Eduarda smo videli ob cesti in zato smo se ustavili, da bi mu ponudili rezervni obroč. Potem pa je odprl vrata in se usedel na zadnji sedež. Bil je v deliriju. Zapeljali smo samo sto metrov naprej. Sicer spoštujemo pravila dirke, a mislim, da si izključitve ni zaslužil. Žal mi je zanj, « je dogodke pojasnil glavni mož ekipe Ag2r Vincenz Lavenue. Kazen je seveda jasna. Izključitev z dirke po Franciji. Po etapi se je oglasil tudi Sepulveda:

»Rad bi se opravičil klubskim kolegom, ki so mi skozi celoten Tour stali ob strani, pa tudi preostalemu osebju in argentinskim navijačem. Razumem, da so vsi razočarani nad mojo potezo, a manjka mi izkušenj. To je moj prvi Tour in čutil sem velik pritisk. Prav ta mi je v tej etapi prišel do živega. Ko sem utrgal verigo, spremljevalnega avtomobila pa nisem opazil, sem zagnal paniko. « Sepulveda je še priznal, da se zaveda, da je naredil veliko napako:

»Nočem pa, da me kdo ima za goljufa. Najslabše, kar se mi je lahko zgodilo, je prav to, da so me izključili z dirke po Franciji. « Iz ekipe so že sporočili, da se nad odločitvijo komisarjev ne bodo pritožili, športni direktor pa je priznal, da med dirko ni opazil, da se je njegov kolesar znašel v težavah in se zato ni ustavil.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ