Med gorskimi kolesarji priljubljen Slavnik odslej tudi z rekreativno gorsko kolesarsko preizkušnjo

Med gorskimi kolesarji priljubljen Slavnik odslej tudi z rekreativno gorsko kolesarsko preizkušnjo
15.03.2017 AVTOR: Urednik Bicikel
Območje Slavnika je vedno bolj priljubljeno in prepoznano med gorskimi kolesarji. Edinstven svet, ki se vse do Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja razprostira nad kraškim robom, ponuja neskončne možnosti za vožnjo s kolesom po gozdnih poteh ne

Odprte so prijave na 1. MTB Slavnik

Trase:
21 km, 300 v.m.
53 km, 1.300 v.m.
85 km, 2.200 v.m.

Cenejše prijave do 7. 4. 2017
 

In ravno od tod ideja za rekreativni gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik, ki bo letos premierno 7. maja 2017 v Hrpeljah pri Kozini.
 
Ponujal bo tri trase za vse rekreativne okuse in stopnje pripravljenosti. 21-kilometrska trasa je odlična MTB dogodivščina za najmlajše, starejše in manj zahtevne rekreativne kolesarje. Srednja, 53-kilometrska, predstavlja izziv za rekreativne kolesarje, ki so jim všeč razgibane trase in si želijo vožnje po neokrnjeni naravi, dolga pa je s 84 kilometri pravi izziv za najbolje pripravljene kolesarje, željne zahtevne MTB tekme.
 
Poleg udeležencev iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Avstrije je pričakovati tudi številne obiskovalce, saj bo rekreativno tekmovanje spremljal še otroški kotiček, pester animacijski program, stojnice s predstavitvijo lokalne kulinarike in rokodelstva ter pogostitev udeležencev z žrebom bogatih nagrad.
 
Gorsko kolesarjenje je ob ugodnih trendih tega športa odlična priložnost za razvoj turistične ponudbe, prireditve pa so eden boljših načinov za promocijo regije, saj privabijo številne obiskovalce, ki se ob navdušenju pogosto vračajo v kraj. Dejstva se zavedajo v gostiteljici, Občini Hrpelje – Kozina, in Mestni občini Koper, v katerih dogodek podpirajo, zanos mlade, vendar izkušene ekipe KD Raketa, pa spodbujajo tudi Vzajemna, Hotel Admiral, RCM in drugi partnerji.
 
Podrobne informacije o kolesarskem dogodku najdete na www.mtbslavnik.si.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
mv 15.03.2017 22:16

Pa dajmo eno za branost, a tudi za slovenščino:  ker gre za en in edini Slavnik, naj bi bil pridevnik zapisan v določni obliki:   

Med gorskimi kolesarji priljubljeni Slavnik... Gre za primer v zadnjem času tudi med PR-ovci dokaj pogoste napake.  

Organizatorjem in seveda udležencem pa želim uspešno prireditev. 
mv 15.03.2017 22:17

Udeležencem :)

areh 16.03.2017 06:20

Slovnica gor ali dol..zanimiva pripreditev! Torej Primorska ima že 3 MTB maratone/krose....Kras Kross, Vipava, zdaj že Slavnik... upam da se bo še kaj podobnega na našem koncu našlo...
lpa 

efijy 18.03.2017 18:53
Lahko organizator napise vec o trasah, koliko je asfalta, skal...
tuljo 18.03.2017 19:28
@efijy: Lahko organizator napise vec o trasah, koliko je asfalta, skal...

Pa kaj še....če hočeš prideš, če nočeš pa ne!Tako se to dela.

thor 18.03.2017 19:29
@efijy: Lahko organizator napise vec o trasah, koliko je asfalta, skal...

kolkr sem uspel pregledat asfalta nebo veliko , prvi del vseh 3eh tras je makedam , če si bil slučajno s kozine na slavnik sigurno poznaš pot , lep makedam in klanec ni lih preveč strm .

če se nemotim ta najkrajša trasa odvije pred prvo lovsko kočo v dolino tam kot pomnim je le ozka pot(spust) .  za več bo pa treba organizatorje uprašat :)

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ