Med tritedenskimi dirkami zamenjati kolesarje?

Med tritedenskimi dirkami zamenjati kolesarje?
10.11.2017 AVTOR: D. Z.
"Kolesarstvo bi moralo pokazati nekoliko humanosti," je dejal glavni menežder moštva Movistar Eusebio Unzue.

Eusebio Unzue je predstavil nadvse zanimivo idejo, ki pa v bližnji prihodnosti zagotovo ne bo uresničena, če sploh kdaj:

“Ker na tritedenskih dirkah ni možnosti, da bi kolesarja zamenjali, uničujemo mlade kolesarje, ki morajo prevoziti dvesto in več kilometrov dolge etape v slabih vremenskih razmerah. ” Nadaljeval je z idejo, da bi morda vsaj upoštevali na primer navodila zdravnika, da si mora kolesar med tritedensko dirko za dan ali dva spočiti, potem pa bi z dirko lahko nadaljeval.

“Rad bi utrujene kolesarje po prvem tednu zamenjal, imel pa bi tri, ki bi bili vseskozi pripravljeni, da zamenjajo na primer poškodovanega kolesarja. Tako je v vsakem športu, ” je še dejal Unzue: “Zakaj ne bi vse ekipe v Pariz prišle z istim številom kolesarjev? Zakaj ne bi poskusili nečesa novega? Vsi govorijo o večji varnosti. Zakaj torej ne bi mogli zamenjati kolesarjev, ki se v prvem tednu poškodujejo. Nekoč sem Tour končal z vsega štirimi kolesarji. Ne vem, če bo manjše število kolesarjev na ekipo poskrbelo za večji spektakel.

Seveda je Unzue podal tudi mnenje o v zadnjem obdobju kar pogosti debati. Bi morale imeti tudi kolesarske ekipe po vzoru ameriških športov t. i. “salary cap ”? Seveda so tukaj mnogi merili na izjemno močan in bogat Sky. “Omejitve proračunov bi bile logične. Zdi se mi, da bi bilo boljše, če bi bile plače kolesarjev bolj uravnotežene. Tisti, ki nimamo neomejenih proračunov, se moramo boriti za vrhunske kolesarje, ki so na trgu. Zato imamo manj denarja za preostale. To je nepošteno, ” je dejal Unzue, ki lahko letos med drugim računa na tri zvezdnike. Alejandra Valverdeja, Naira Quintano in novo pridobitev Mikela Lando.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ