Med zvezdniki v Italiji tudi pet Slovencev

Med zvezdniki v Italiji tudi pet Slovencev
07.03.2017 AVTOR: D. Z.
Simon Špilak, Primož Roglič, Matej Mohorič, Luka Mezgec in Marko Kump. To so Slovenci, ki bodo nastopali na dirki Tirreno-Adriatico.

Jutri se bo začela že 52. etapna dirka Tirreno-Adriatico. Zmago bo branil olimpijski prvak Greg Van Avermaet, ki pa je lansko dirko dobil, potem ko so morali organizatorji zaradi slabega vremena odpovedati najtežjo etapo.

Tudi letos se obeta izjemna dirka, predvsem pa pisana na kožo tistim kolesarjem, ki se odlično znajdejo na vzponih. Govorimo o dirki, ki se bo začela z ekipnim kronometrom. Lido di Camaiore bo gostil prvo preizkušnjo, dolgo 22,7 km. Sledila bo razgibana etapa med krajema Camaiore in Pomarance. Ta bo dolga kar 228 kilometrov in bo vsekakor pomembna tudi za tiste, ki se nameravajo boriti za končno zmago.

Sicer ne bo ekstremno zahtevna, vseeno pa bodo morali kolesarji premagati tri kategorizirane vzpone. Zadnjega po 205 kilometrih dirkanja. Sledil bo spust in potem še zaključni vzpon, ki bi že lahko prinesel prve razlike. Tretja etapa naj bi bila po meri sprinterjev. Dolga pa bo 204 kilometre. Cilj bo gostil Montalto di Castro. Cilj bo izpeljan v rahel vzpon. Četrta etapa bo prva prava gorska. Montalto di Castro bo gostil start.

Kolesarji se bodo podali čez dva kategorizirana vzpona. Najprej bodo premagali vzpon la Colonnetta. Vrh leži na 777 metrih nadmorske višine. Na 842 metrih nadmorske višine leži vrh drugega vzpona Pie di Morra. Ta vzpon bodo kolesarji prečkali po 127 kilometrih. Po spustu in ravninskem odseku bo sledil še zaključni, več kot 15 km dolg vzpon na 1675 metrov visoki Treminillo. Etapa bo dolga 171 kilometrov.

Tudi peta etapa od Rietija do Ferma bo še kako razgibana. Trije kategorizirani vzponi, vključno s kratkim ciljnim vzponom po prevoženih 209 kilometrih. Šesta etapa bo krajša. Kolesarji bodo morali prevoziti 168 kilometrov. Ravno tako bo razgibana, priložnost pa bi lahko iskali tudi ubežniki. Zadnjo etapo bo gostil San Benedetto del Tronto. Dirka pa se bo končala z deset kilometrov dolgim kronometrom.

Navijali bomo lahko tudi za lepo število Slovencev. Na startu jih bo pet. Po večletnem nastopanju na dirki Pariz-Nica bo v Italiji nastopil Simon Špilak. Odlično formo je februarja pokazal Primož Roglič, ki je dobil dirko po Algarveju. Tu bosta še člana moštva UAE Team Emirates Matej Mohorič in Marko Kump. Orico Scott bo zastopal Luka Mezgec. Zvezdnikov pa kar precej: Nibali, Aru, Sagan, Quintana, Uran, Pinot, Boonen, Gaviria, Van Avermaet, Dumoulin, Cavendish, Landa, Majka, Adam Yates, Ewan, Van Garderen, Dennis, Kreuziger, Jungels, Benoot, Wellens, Costa, Modolo, Boasson Hagen, Mollema …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ