Med zvezdniško zasedbo začenja 6 Slovencev

Med zvezdniško zasedbo začenja 6 Slovencev
30.01.2018 AVTOR: D. Z.
Obeta se zvezdniška dirka po Valenciji. Številni vrhunski kolesarji na startu, med njimi tudi šest Slovencev.

Etape na dirki po Valenciji:
1. etapa, 31. januar: Oropesa El Mar - Peniscola, 191,4 km
2. etapa, 1. februar: Betera - Albuixech, 153,9 km
3. etapa, 2. februar: Benitatxell - Calpe, 30,5 km (ekipna vožnja na čas)
4. etapa, 3. februar: Orihuela - Cocentaina, 181 km
5. etapa, 4. februar: Paterna - Valenica, 135 km

 

Po dirkah v Argentini in Avstraliji se je tudi v Evropi začela sezona. Najprej z enodnevnimi dirkami v Franciji in na Majorki. Zdaj pa se obeta tudi prva etapna dirka v Evropi.

Govorimo o 69. dirki prve kategorije po Valenciji. Začela se bo 31. januarja, končala pa 4. februarja. Etape pa vsekakor nadvse pestre. Vse skupaj se bo začelo v Oropesi El Maru. Po 191 km dolgi razgibani preizkušnji se bo prva etapa končala v mestu Peniscola. Že druga etapa s ciljem v Albuixechu bo še zahtevnejša.

Sledil bo 30,5 km dolg ekipni kronometer do priljubljenega kolesarskega mesteca Calpe. Tam številne ekipe organizirajo skupne zimske priprave. Dan pred koncem bo na sporedu najtežja etapa, ki se bo začela v kraju Orihuela. Cilj pa bo na vrhu vzpona Cocentaina. Dolga bo 181 kilometrov. Dirka se bo končala s 135 kilometrov dolgo etapo do Valencije. Za mnoge kolesarje bo ta dirka predstavljala tekmovalni začetek v sezono.

Tudi za kar šest Slovencev. Svoje ekipe bodo na dirki namreč zastopali: Primož Roglič (LottoNL Jumbo), Jan Tratnik, Marko Kump (oba CCC Sprandi Polkowice), Luka Mezgec (Mitchelton Scott), Domen Novak in Luka Pibernik (oba Bahrain Merida). Konkurenca pa vsekakor izjemna. Alejandro Valverde, Greg Van Avermaet, Jakob Fuglsang, Adam Yates, Simon Yates, Wout Poels, Michal Kwiatkowski, Edvald Boasson Hagen, Enrico Gasparotto, Pierre Roland, Sep Vanmarcke, Alexis Vuillermoz, Damiano Cunego ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ