Mednarodni Ljubljančani z mladimi in prvič z Američanom

Mednarodni Ljubljančani z mladimi in prvič z Američanom
31.12.2019 AVTOR: DZ, foto: Mario Stiehl / Ljubljana Gusto Santic

Ena izmed dveh slovenskih kontinentalnih ekip v naslednji sezoni ostaja Ljubljana Gusto Santic. Letos bo Tomaž Poljanec vodil kar 15 kolesarjev. Ekipa je nadvse mednarodna.

"V ekipi se bomo tudi v letu 2020 držali naše usmeritve. To je sta razvoj in napredek mladih kolesarjev, ki jim želimo omogočiti čim boljše pogoje za napredek in prestop v velike ekipe."
Tomaž Poljanec, vodja ekipe Ljubljana Gusto Santic

Adria Mobil in Ljubljana Gusto Santic. To sta dve slovenski ekipi, ki bosta tudi v sezoni 2020 nastopali s kontinentalnima licencama. Predstavili smo vam že primorsko ekipo MebloJogi, tu so še osnovni podatki ljubljanske ekipe, ki velik del finančnih sredstev pridobi iz tujine, predvsem Azije. V letu 2020 bo vodja ekipe Tomaž Poljanec lahko računal kar na 15 kolesarjev. Od tega bo v ekipi osem Slovencev.

"V ekipi se bomo tudi v letu 2020 držali naše usmeritve. To je sta razvoj in napredek mladih kolesarjev, ki jim želimo omogočiti čim boljše pogoje za napredek in prestop v velike ekipe," je pojasnil Poljanec. Zaradi tujih vlagateljev – najvidnejši so Gusto, Santic, Controltech … so v ekipi tudi tuji kolesarji: "Ti so dodana vrednost, saj med drugim pripomorejo k prepoznavnosti ekipe v tujini in poskrbijo za dodatna znanja in širjenje obzorij slovenskim kolesarjem."

Po zaslugi na primer Takeakija Amezawe ekipa uživa veliko pozornost na Japonskem. Amezawa ostaja v ekipi, pa čeprav je letos malo dirkal. V ekipi ostaja tudi Timothy Guy. Ostaja tudi sprinter Peng Yuan Tang. Odšel je avstralski mojster za dolge pobege Benjamin Hill, prišel pa bo mladi Avstralec Dylan Hopkins. V ekipi bosta še dva Hrvata. Viktor Potočki in Carlo Jurisević, medtem ko izmed nekoliko izkušenejših ostajajo Tilen Finkšt, Matic Grošelj in Rok Korošec.

"Edina prava okrepitev v naslednjem letu je američan Keegan Swirbul, ki je bil v preteklosti med mlajšimi člani že ameriški prvak. Čeprav še nima z dirkanjem v Evropi, se nekako sklada z našo vizijo razvoja," je še dejal Poljanec. Zanimivo. Keegan je bil pri mladincih dvakratni prvak ZDA v smučarskem teku, potem pa se je odločil za kolesarstvo. Poljanec je opozoril, da je na testiranjih velik talent pokazal tudi že omenjeni Dylan Hopkins.

Iz mladinske “Rogove” šole so v člansko ekipo sprejeli tri kolesarjev, trije pa se bodo kalili v ekipi KK Bled. “Veseli nas, da je tudi eden naših glevnih pokroviteljev tajvanski proizvajalec koles Gusto zadovljen z našim delom in s katerim smo že dosegli dogovor o nadljnem dolgoročnem sodelovanju,” je še zaključil Poljanec. Športni direktor ostaja Luka Žele.

Ljubljana Gusto Santic 2020: Takeaki Amezawa (JAP), Blaž Avbelj (SLO), Tilen Finkšt (SLO), Matic Grošelj (SLO), Timothy Guy (AVS), Dylan Hopkins (AVS), Marko Jeretina (SLO), Carlo Jursevič (HRV), Rok Korošec (SLO), Peng Yuan Tang (TPE), Viktor Potočki (HRV), Aljaž Prah (SLO), Anže Skok (SLO), Keegan Swirbul (ZDA) in Matic Žumer (SLO).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ