Meeusu parada na Elizejskih poljanah

Meeusu parada na Elizejskih poljanah
23.07.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Dirka po Franciji se je zaključila pričakovano - s šprintom na Elizejskih poljanah, ki ga je dobil Jordi Meeus. Jonas Vingegaard je rumeno majico varno pripeljal v Pariz.

Zadnji dan na dirki po Franciji je bil tradicionalno namenjen šampionom. Skupaj so se na kolesu slikali vsi nosilci majic, zmagovalci v Jumbo Vismi so nazdravljali novemu izjemnemu uspehu, drugi zaporedni rumeni majici Jonasa Vingegaarda, tudi Tadeju Pogačarju je lahko odleglo, saj je po uspešnih treh tednih belo majico in drugo mesto v skupnem seštevku zadržal do Pariza.

Nato je sledil prihod na kroge v mestu luči in takrat je še enkrat napadel Tadej Pogačar. Ne da bi zares želel ogroziti Vingegaarda, bolj zato, da še enkrat več pokaže, da so težave tretjega tedna za njim. Imel je že 15 sekund naskoka, a je bilo jasno, da gre za samomorilsko akcijo in nekaj kilometrov kasneje je bil Pogačar ujet.

Vsi poizkusi bega so bili neuspešni in odločalo se je v zadnjem kilometru. Takrat je Pogačar še enkrat prišel na čelo glavnine in naredil leadout za Mattea Trentina, na čelu dirke je bil tudi Matej Mohorič, ki je pripravljal položaj Fredu Wrightu, a se je slednji izgubil. Nato je prišlo do težkega šprinta na kockah navkreber, ki ga dobro poznamo.

Dylan Groenwegen je bil v odličnem položaju, na kolesu Jasperja Philipsena, a je šprint začel prezgodaj in ostal brez možnosti. Tudi Philipsen pa je bil tokrat prekratek, za las ga je presenetljivo ugnal šprinter Bore Hansgrohe Jordi Meeus, Belgijec je tako dobil neuradno šprintersko svetovno prvenstvo.

Dirka po Franciji je zaključena, prvi trije pa Jonas Vingegaard, Tadej Pogačar in Adam Yates.

Obširnejšo analizo si na portalu Bicikel.com lahko preberete jutri, kolesarstva pa še ni konec, danes se je z zmago Lotte Kopecky začela tudi ženska dirka po Franciji, na kateri nastopa tudi Špela Kern (Cofidis).

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ