Merlier najboljši na Le Samynu

Merlier najboljši na Le Samynu
02.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Nekdanji belgijski državni prvak Tim Merlier je izkoristil dobro ekipno delo Alpecin Fenixa in dobil šprint v zaključku težke enodnevne klasike Le Samyn, na kateri se kolesarji soočijo tudi s kockami.

Le Samyn sodi v kategorijo manj priznanih enodnevnih klasik, a je vseeno na njej že zmagovalo nekaj priznanih imen v minulih sezonah (Gilbert, Demare, Terpstra, …), lani pa je dirko dobil Hugo Hofstetter, ki je bil z Israel Start-Up Nationom tudi letos na štartu.

Dirka je potekala v sončnem in za Belgijo za ta letni čas nenavadno toplem vremenu, temperatura se je povzpela nad 10 stopinj Celzija, zato so bile razmere skorajda idealne za dirkanje. Kolesarji so si dali duška tudi na cesti in pripravili še eno popoldne dirkanja na nož praktično od začetka.

Kljub mnogim napadom se večja skupina za dalj časa ni uspela odlepiti, še najbolje je kazalo Florianu Senechalu, ki je napadel na zadnjem tlakovanem odseku 4 kilometre pred ciljem in s seboj potegnil Mathieuja van der Poela.

A Nizozemec tokrat ni bil pravi, imel je težave z ritmom Senechala in tudi pri narekovanju tempa ni sodeloval 100-odstotno, zato ju je najprej ujela skupinica treh kolesarjev, dva kilometra kasneje pa še celotni peloton. Van der Poel se je postavil na čelo skupine in pripravil izhodišče za ekipne kolege, svojo dirko pa je končal z odlomljeno desno prestavno ročico kilometer pred ciljem.

Dobro je v ciljnem šprintu, kjer se je cesta vzpenjala, kazalo nekdanjemu norveškemu prvaku Rasmusu Tillerju, ki pa je na koncu moral priznati premoč Timu Merlierju. Nekdanji belgijski državni prvak (2019), ki zdaj nosi dres Alpecin Fenixa, je šprint začel precej iz ozadja, a je bil zvezdnik ciklokrosa precej močnejši od konkurence in veselil se je zmage, druge za Alpecin Fenix v letošnji sezoni.

Dirkanje se nadaljuje že jutri, ko bo v Italiji na sporedu Trofeo Laguieglia, v Umagu pa štart sezone tudi za slovenske ekipe.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ