Mezgec do zmage pomagal Ewanu

Mezgec do zmage pomagal Ewanu
04.09.2017 AVTOR: D. Z.
Caleb Ewan dobil sprint v Veliki Britaniji. Veliko zaslug gre Luki Mezgecu. Na dirki še Jan Tratnik in Primož Roglič.

Z etapo od Edinburgha do Kelsa se je začela 14. dirka ekstra kategorije po Veliki Britaniji. Etapa je bila sicer ragibana, a po 190 kilometrih dirkanja so na svoj račun vseeno prišli sprinterji.

Na dirki nastopajo tudi trije Slovenci. Jan Tratnik, Luka Mezgec in Primož Roglič. Kolesarji so morali premagati tri kategorizirane vzpone, na voljo pa so imeli tudi tri leteče cilje. Po 20 kilometrih dirkanja se je izoblikovala skupina osmih ubežnikov. To so sestavljali Karol Domagalski (One Pro Cycling), Jacob Scott (AnPost-ChainReaction), Robert Partridge (Bike Channel-Canyon), Connor Swift (Madison-Genesis), Graham Briggs (JLT-Condor), Mark McNally (Wanty-Groupe Gobert), Łukasz Owsian (CCC Sprandi-Polkowice) in Gorka Izagirre (Movistar).

Hitro so si privozili tri minute prednosti, potem ko se je tudi glavnina organizirala, pa je ta razlika znašala dobri dve minuti. Na spustu s prvega vzpona je spremljevalni avto podrl Domagalskega, ki pa je lahko hitro nadaljeval. V glavnini pa so pobudo pri lovu prevzeli kolesarji sprinterskih ekip: Orica Scott, Quick Step in Sky. Ko je glavnina vstopla na zaključne kroge, je pričel pihati veter s strani. Glavnina je bila vse hitrejša in na zadnjem vzponu dneva sta bila ujeta še zadnja dva izmed ubežnikov Domagalski in Owsian.

Prvi izmed sprinterjev, ki je popustil, je bil Mark Cavendish. Zaključek pa je bil tehnično zelo zahteven in na takem terenu so se izkazali člani Orice Scotta. V zaključku jih je vodil Luka Mezgec, ki je tudi prevzel pobudo dober kilometer pred ciljem. Sprinterja Caleba Ewana je odlično vodil in ga držal v ospredju, tako da je lahko Ewan na koncu prihranil dovolj moči za zadnje metre. Veselil pa se je lahko tudi zaslužene zmage. A ta je bila nadvse tesna. Evald Boasson Hagen je bil drugi, tretji pa Elia Viviani. Luka Mezgec je bil 15.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ