Mezgec generalko v Parizu v šprintu končal na devetem mestu

Mezgec generalko v Parizu v šprintu končal na devetem mestu
09.10.2016 AVTOR: Matej Zalar
Klasika Paris-Tours je šprinterjem služila kot zadnji preizkus forme pred odhodom v Katar. Zmagal je Fernando Gaviria, Luka Mezgec pa končal v deseterici.

Klasika Paris Tours je namenjena šprinterjem, zaradi podobne trase svetovnega imena pa je bila letos na štartu zbranih veliko vrhunskih kolesarjev, ki pobirajo zmage v hitrih zaključkih. Po bolezni je dovolj energije za nastop zbral tudi Mark Cavendish, ki upa, da mu težave ne bodo preprečile lova na drugo mavrično majico v karieri.

Zaključek je bil zelo dinamičen, najprej je skupino nekoliko razbil zahteven desni ovinek, v katerem je razpadlo nekaj vlakov, brez urejenega položaja je ostal tudi Etixx Quick Step. V zadnji kilometer je v najboljšem položaju vstopil Cofidis Nacerja Bouhannija, a se je nato izgubil za vlakom Katjuše. 

Vse je z napadom okrog 800 metrov pred ciljem presenetil Fernando Gaviria, ki je uprizoril skoraj kilometer dolg šprint in razorožil tekmece. V skupini je prvi ciljno črto za drugo mesto prečkal Arnaud Demare, tretji pa je bil Jonas Van Genechten. Luka Mezgec je šprint začel s slabim položajem, a se je v gneči uspel prebiti do deseterice, dirko je končal kot deveti. Mark Cavendish je s petim mestom dobil potrditev, da sanj o zmagi v Dohi vendarle še ni konec.

Pred štartom v Parizu je Mezgec napovedal, da bo dirkal neobremenjen in da išče le dobre občutke v šprintu, ki bi jih lahko prenesel na svetovno prvenstvo, kjer bo glavno orožje slovenske reprezentance. Z iznajdlivim šprintom je lahko delno zadovoljen, zagotovo pa ostaja še precej prostora za napredek, ki ga bo moral narediti, če želi poseči v deseterico tudi čez teden dni.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ