Mezgec in Žgartova ostajata na Giantu, v Franciji se Lapierre po 22 letih umika

Mezgec in Žgartova ostajata na Giantu, v Franciji se Lapierre po 22 letih umika
24.10.2023 AVTOR: DZ

Skorajda vsako leto ob koncu sezone pride do večjih ali manjših sprememb. In menjava opremljevalca je zagotovo velik zalogaj, če do tega pride po 22 letih.

Moštvo Groupama FDJ je dobro poznano po znamenitih dresih. V podmladku te ekipe je pred leti nastopal tudi Žiga Jerman. Vsekakor pa je moštvo poznano tudi po tem, da je bilo vrsto let pravi ambasador znamke Lapierre. Govorimo o proizvajalcu koles, ki je s francoskim moštvom sodeloval kar 22 let. Zdaj pa je tega sodelovanja očitno konec. Pogodba se izteče 31. decembra in Lapierre z moštvom ni več pripravljen sodelovati.

Gre pa samo za člansko moštvo, ki nastopa na dirkah World Toura, medtem ko bodo še naprej podpirali žensko ekipo FDJ Suez. Glede na odziv s strani moške ekipe, pa lahko sklepamo, da so se za tako postopanje odločili pri proizvajalcu koles. "Dolgo poglavje se zdaj končuje. Znamka se je razvijala skupaj s kolesarji. Poleg številnih zmag nam bo v spominu ostalo to, da smo v World Touru zgradili unikatno stvar," je povedal Dorian Tabeau iz Lapierra.

Povsem drugačna novica prihaja iz avstralskega moštva Jayco AlUla. Moštvo, za katerega vozi tudi Luka Mezgec uporablja kolesa Giant in prav na Giant kolesih bodo vztrajali tudi v prihodnosti. Giant je obljubil še štiriletno zvezstobo, kar pomeni, da bomo ekipo na Giant kolesih gledali vsaj do konca sezona 2027. Tudi ženska ekipa, v kateri vozi Urška Žigart bo vztrajala na kolesih Giant, preimenovala pa se bo v Liv AlUla Jayco.

"Giant in Liv podpira kolesarje in kolesarke na najvišji ravni in ustvarja inovativne, vrhunske proizvode. Podaljšanje sodelovanja z ekipo utrjuje našo predanost ženski in moški ekipi. Zalagamo jih z najboljšimi kolesi in opremo in jim tako omogočamo doseganje novih uspehov," je dejala predstavnica Gianta Phoebe Liu. Giant bo tako podprl vse tri ekipe. Moško v svetovni seriji, razvojno ekipo in žensko ekipo. Vse tri bodo uporabljale tudi obroče CADEX.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ