Mezgec kapetan slovenske osmerice na EP v Munchnu

Mezgec kapetan slovenske osmerice na EP v Munchnu
06.08.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Znano je, kdo bo v dresu slovenske reprezentance dirkal na evropskem prvenstvu v Munchnu. Celotna ekipa bo podrejena Luki Mezgecu, nedosegljiva ni niti kolajna.

Evropsko prvenstvo v Munchnu bo potekalo naslednji konec tedna, cestna dirka bo 14. avgusta, znano pa je, na koga bo računal selektor Uroš Murn. Prav veliko izbire ni imel, saj se je moral prilagoditi tekmovalnemu programu kolesarjev iz svetovne serije, vseeno pa je uspel sestaviti konkurenčno ekipo.

Na ravninski trasi (208 km, 1050 vm) bo kapetan Luka Mezgec, ki se bo podal v boj vsaj za prvo deseterico, ob dobrem razpletu v šprintu pa Mezgec lahko pride tudi do odličja. Ob sebi bo imel še dva kolesarja iz svetovne serije, pomagala mu bosta Jan Tratnik in Domen Novak. 

Murn je v reprezentanco poklical še državnega prvaka Kristijana Korena, Davida Pera in Tilna Finkšta iz Adrie Mobil, iz mebloJogija v reprezentanco prihaja Matic Žumer, osmerico pa zaokroža Jaka Primožič, ki letos dirka za avstrijski Hrinkow. 

Na 24 km dolgi vožnji na čas 17. avgusta bosta dirkala Tratnik in Žumer. V ženski reprezentanci bodo Špela Kern, Urška Žigart in Eugenia Bujak, na razširjenem evropskem prvenstvu pa bomo lahko spremljali še Tanjo Žakelj v olimpijskem krosu in Eduarda Žalarja na velodromu. 

Reprezentanca za SP:

Cestna dirka: Luka Mezgec, Matic Žumer, Jaka Primožič, Jan Tratnik, Domen Novak, Tilen Finkšt, Kristijan Koren, David Per

Kronometer: Jan Tratnik, Matic Žumer

Ženske, cestna dirka: Urška Žigart, Špela Kern, Eugenia Bujak 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ