Mezgec na »domači dirki« Groenewegna takoj pripeljal do zmage

Mezgec na »domači dirki« Groenewegna takoj pripeljal do zmage
30.01.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Team Jayco AlUla

Ekipa Jayco AlUla je na dirki po Savdski Arabiji (2.1) pod drobnogledom, saj se predstavljajo novim sponzorjem. Dylan Groenewegen in Luka Mezgec sta sezono začela odlično – z zmago.

Dirka po Savdski Arabiji v svoji tretji izvedbi kolesarjem služi predvsem kot ogrevanje na začetku sezone, se je pa na štartu zbrala zanimiva mešanica ekip iz svetovne serije in nižjih ravni. Edini, ki so bili pod pritiskom, so bili v ekipi Jayco AlUla, saj se je prav pri njihovem sponzorju, v letovišču Al Ula, začela letošnja izvedba dirke.

Prva etapa ni potekala brez pretresov. Dylan Groenewegen je imel dvakrat težave s predrtim plaščem, drugič le deset kilometrov pred ciljem, a ga je celotna ekipa počakala in pripeljala nazaj v ospredje.

Nato je svoje delo izvrstno opravil še Luka Mezgec, ki mu je pripravil idealno izhodišče za šprint, Groenwegen je brez težav zmagal, Mezgec pa je ekipni uspeh dopolnil z desetim mestom.

»Želeli smo se novemu sponzorju predstaviti v dobri luči, zato je ta zmaga zame zelo pomembna. Bila je hektična prva etapa, dogajalo se je ogromno, a sem s pomočjo ekipe uspel priti nazaj v ospredje še pred zaključkom. Med pripravami smo delali na našem šprinterskem vlagu, Štybar je zelo močan, ob tem pa vem, da če bom ostal v zavetrju Luke Mezgeca, bom vedno v dobrem položaju,« je slovenskega pomočnika pohvalil Groenewegen.

Prvo etapo je na drugem mestu končal srbski državni prvak Dušan Rajović, zanj je bila to prva dirka v dresu Bahrain Victoriousa. Tretji je bil šprinter Cofidisa Max Walscheid. Do konca etape so še štiri etape, od tega bo (vsaj) na dveh odločal šprint.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ