Mezgec najboljši v Šenčurju, Rajšp osmi na Nizozemskem

Mezgec najboljši v Šenčurju, Rajšp osmi na Nizozemskem
15.04.2012 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je dobil kriterij v Šenčurju, medtem ko je Andrej Rajšp zasedel osmo mesto na enodnevni dirki ZLM Tour, ki šteje za Pokal narodov.
Kolesarji, ki so nastopili na članski dirki v Šenčurju so morali prevoziti 65 kilometrov. Gre za že 14. kriterij, kjer so še tretjič zapored prevladovali kolesarji Save. Tokrat je bil najboljši Luka Mezgec (Sava), ki je večji del opravil že na prvih treh letečih ciljih, ki jih je dobil. Na koncu, po prevoženih 50 krogih, se je z zbranimi 30 točkami veselil zaslužene zmage.

Zbrali jih je pet več kot Blaž Furdi (Tirol). Tretje mesto je pripadlo Robertu Jenku (Radenska). Četrti je bil Aljaž Hočevar (Adria Mobil), peti pa Mark Džamastagič. Pri starejših mladincih je zmagal kolesar Save Matej Mohorič, ki je premagal klubskega kolego Gašperja Katrašnika in kolesarja moštva Hit Casinos Concrete Josipa Rumaca.

Pri mlajših mladincih so se dvojne zmage veselili prav pri primorskem moštvu. Prvi je bil Žan Jerkič, drugi Luka Čotar, tretje mesto pa je zasedel Luka Pajek. Organizator je organiziral tudi žensko preizkušnjo, kjer je zmagala Tjaša Rutar. Urška Kalan je bila druga, tretja pa Sara Frece. Vse so članice moštva Klub Polet Garmin.

Rajšp med deseterico
Slovenska reprezentanca do 23 let nadaljuje z nastopanjem na dirkah za Pokal narodov. Tokrat so se z najboljšimi pomerili na 190 kilometrov dolgi enodnevni dirki ZLM Tour na Nizozemskem. To je že tretja dirka v tem točkovanju. Naši predstavniki so spet odlično dirkali, tokrat je z nevarnim pobegom poskusil Jan Polanc, ki pa ga je skupina zasledovalcev ujela.

V zmago se je pomerila skupina 15 kolesarjev, najhitrejši v tem sprintu pa je bil Francoz Maxime Daniel. Drugo mesto je zasedel Argentinec Eduardo Sepulveda, tretji pa Belgijec Kenneth Vanbilsen. Odlično osmo mesto je zasedel Andrej Rajšp, Jan Polanc pa je dirko končal na 11. mestu.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ