Mezgec potrjen za Tour, Polanc presenetljivo ostal brez nastopa

Mezgec potrjen za Tour, Polanc presenetljivo ostal brez nastopa
18.06.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Ekipe oblikujejo končne postave za prihajajočo dirko po Franciji, ob boku Tadeja Pogačarja pri ekipi UAE Emirates pa presenetljivo ne bo Jana Polanca. V Francijo odhaja Luka Mezgec.

Jan Polanc je od lanskega vzpona Tadeja Pogačarja in zmage na Touru na vseh dirkah ob njegovi strani, tekmovalni program je povsem prilagodil rojaku in na vseh dirkah, tudi na dirki po Sloveniji, je Polanc deloval v vlogi pomočnika Pogačarju.

Očitno pa to ni bilo dovolj za uvrstitev v ekipo za Tour, včeraj je na DP v kronometru za MMC RTV SLO potrdil, da je s strani ekipe prejel obvestilo, da ni v ekipi za dirko po Franciji in da nanj računajo na Vuelti. Polanc je že med dirko po Sloveniji namignil, da bi si počasi želel nekaj več priložnosti zase, morda pa jo bo dočakal na Vuelti.

Odločitev je vseeno presenetljiva, saj je Polanc med boljšimi hribolazci v arabski ekipi, ki bi Pogačarju prišel še kako prav v boju z Ineosom, Jumbo Vismo in ostalimi ekipami na Touru.

Bo pa kljub smoli v pripravljalnem obdobju na dirki po Franciji vnovič nastopil Luka Mezgec. Po koncu prvega sklopa priprav, pred dirko po Dofineji, se je Mezgec okužil s koronavirusom, zato je moral spremeniti tekmovalni program.

Izpustil je Dofinejo in žal tudi dirko po Sloveniji, še enkrat je šel na višinske priprave, kjer je skupaj preživel več kot mesec dni. Prepričal je tudi ekipo BikeExchange, da bo v Franciji v dovolj dobri formi, pravi tekmovalni test pa Mezgeca čaka v nedeljo v Kopru, kjer bo na cestnem DP eden od favoritov za naslov prvaka.

Uradne potrditve ekipe za Tour zaenkrat še ni ne s strani UAE-ja in ne BikeExchangea, pričakujemo ju lahko v ponedeljek po zaključku državnih prvenstev v Evropi. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ