Mezgec še enkrat v deseterici, zmaga pa tokrat Milanu

Mezgec še enkrat v deseterici, zmaga pa tokrat Milanu
31.01.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

V Savski Arabiji se je zaključila druga etapa Saudi Toura, pričakovano je spet odločal šprint. Tokrat je zablestel Jonathan Milan, Luka Mezgec pa je etapo končal na devetem mestu. 

V Savdski Arabiji je danes kolesarje »pozdravil« močan veter, zaradi katerega se je glavnina med etapo nekajkrat skoraj povsem ustavila, veter in pesek v zraku sta ustvarila zelo neugodne razmere za dirkanje.

Vseeno presenečenj ni bilo in v zadnji kilometer je na čelu vstopila ekipa vodilnega Dylana Groenewegna Jayco AlUla. Vlak so vzorno pripravili, Luka Mezgec je kot zadnji pomočnik na vrsto prišel 500 metrov do cilja in vztrajal na čelu do 250 metrov do črte, ko je mimo njega švignil Jonathan Milan.

Groenewegen se je prilepil v njegovo zavetrje, nato pa sta z Italijanom šprintala vsak na svoji strani cestišča in Milan, šprinter Bahrain Victoriousa, je bil tokrat za nekaj centimetrov hitrejši.

Mezgec je s svojim tempom naredil razliko, za njim se je glavnina pretrgala in zato je lahko vztrajal do cilja in iztržil deveto mesto. Na tretjem mestu v etapi je danes končal Cees Bol, ki bo v tej sezoni pomočnik Marka Cavendisha pri Astani.

V skupnem seštevku še vedno vodi Groenwegen, jutri pa je pred kolesarji nekoliko bolj razgibana etapa z »rampo« v zadnjih metrih, ki bi po profilu lahko ustrezala Mezgecu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ