Mezgec spet ponudil izjemno pomoč Groenewegnu

Mezgec spet ponudil izjemno pomoč Groenewegnu
05.02.2022 AVTOR: DZ, foto: BikeExchange

Zadnjo etapo na dirki Saudi Tour je dobil Dylan Groenewegen. Spet po veliki zaslugi Luke Mezgeca. Dirko je dobil Maxim Van Gils.

Alula je gostila start in cilj zadnje etape dirke Saudi Tour. Ta etapa je bila dolga 139 kilometrov, po pričakovanjih pa smo videli sprint glavnine. Zmagovalec v skupnem seštevku je bil bolj ali manj jasen.

Maxim Van Gils je z ekipo Lotto Soudal brez večjih težav obdržal majico vodilnega. Zato pa je bilo dogajanje v zaključku nadvse zanimivo. Pričakovali smo dvoboj v sprintu med Dylanom Groenewegnom in Calebom Ewanom, a je Ewan tri kilometre pred ciljem dobil defekt in je tako izpadel iz igre za zmago. V zaključku pa spet odličen sprinterski vlak moštva BikeExchange. Tudi Luka Mezgec je spet odigral pomembno vlogo.

Groenewegen je tako prišel do druge zmage na tej dirki in druge za zanj novo ekipo. Daniel McLay je bil drugi, tretji pa Davide Ballerini. "Lepo je tako začeti sezono z novo ekipo. Resnično spet dobro delo ekipe. Na koncu me je Luka postavil na zelo dober položaj za sprint. Odlično se je umaknil na desno, jaz pa sem imel dovolj prostora, da za sprint," je po cilju povedal Groenewegen in dodal:

"Resnično je drugačen vlak, kot pri Jumbo Vismi. Fantje so opravili veliko dela. Hitro so se naučili. Videli smo, da je mogoče. Zdaj imamo dve zmagi iz treh sprintov in gremo na UAE Tour. Tam bomo spet poskušali čim več doseči." V skupnem seštevku se je presenetljive zmage veselil 22-letni Maxim Van Gils. To si je priboril po uspešnem pobegu v včerajšnji etapi. Buitrago je dirko končal na drugem mestu s 36 sekundami zaostanka. Rui Costa je bil tretji z 48 sekundami zaostanka. Luka Mezgec je dirko končal na 18. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ