Mezgec začenja v Španiji, mnogi zvezdniki v Argentini

Mezgec začenja v Španiji, mnogi zvezdniki v Argentini
21.01.2023 AVTOR: DZ

Luka Mezgec bo prvi slovenski kolesar med elito, ki bo začel letošnjo sezono, medtem ko se začenja tudi dirka po San Juanu.

Medtem ko se končuje prva dirka svetovne serije Santos Tour Down Under, se bo tekmovalna sezona začela tudi v Evropi. V nedeljo, 22. januarja bo na enodnevni dirki prve kategorije v Valenciji sezono začel tudi Luka Mezgec. Na dirki bo pet ekip iz svetovne serije: Jayco Alula, Arkea Samsic, Movistar, AG2R Citroen in Cofidis. Luka Mezgec bo tako prvi izmed osmih Slovencev, ki bo začel letošnjo sezono. Omenimo nekatere izpostavljene kolesarje: Greg Van Avermaet, Edvald Boasson Hagen, Clement Champoussin, Andrea Vendrame, Jesus Herrada, Arnaud De Lie … Dirka se bo začela v Valenciji, La Nucia pa bo gostila cilj. Lani je bil najboljši Giovanni Lonardi, predlani Lorrenzo Manzin. Predtem so dirko nazadnje priredili leta 2005, ko je bil na nekoliko bolj ravninski progi najboljši Alessandro Petacchi.

V Argentini se bo 22. januarja začela tudi etapna dirka po San Juanu. Gre za dirko Pro kategorije, na kateri se bo zbralo kar lepo število vrhunskih kolesarjev. Tu bo sezono začel svetovni prvak Remco Evenepoel in takoj se bo moral soočiti tudi z Eganom Bernalom, Miguelom Angelom Lopezom, Danielom Felipejem Martinezom, Sergiom Higuito … Tu so še Peter Sagan, Fernando Gaviria, Filippo Ganna, Elia Viviani, Jan Hirt, Fabio Jakobsen, Sam Bennett, Quinn Simmons, Giacomo Nizzolo … Vsekakor zanimiva zasedba na sedemdnevni dirki, ki pa tokrat ne bo imela posamične vožnje na čas. Najtežja etapa bo peta, ki bo kolesarje popeljala na kar 2623 metrov nadmorske višine. Cilj bo gostil Alto del Colorado.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ