Mezgec že v glavni vlogi v Savdski Arabiji

Mezgec že v glavni vlogi v Savdski Arabiji
30.01.2023 AVTOR: DZ, foto: Sprint Cycling/Jayco AlUla

Začela se je etapna dirki Saudi Tour, ki poteka v Savdski Arabiji, pomembnejši sponzor pa je Al Ula, ki podpira tudi ekipo Luke Mezgeca.

Saudi Tour je petdnevna dirka, ki jo je lani dobil Maxim Van Gils, potem ko je dobil četrto etapo prav pred Luko Mezgecem. Mezgec se je z ekipo Jaco AlUla vrnil na dirko skupaj s sprinterjem Dylanom Groenewegnom. Letošnja dirka se je začela ob mednarodnem letališču AlUla.

Khaybar je gostil cilj, etapa pa je bila dolga 180 kilometrov. Veliko dela pri lovljenju ubežnikov so opravili prav člani moštev DSM in Jayco AlUla. Šesterica se je zbrala v ospredju. Privozila pa si je pet minut prednosti. A to ni bilo dovolj in 70 kilometrov pred ciljem sta ostala samo še Pejo Goikoetxea in Marcus Hansen (Uno-X). Vsega je bilo konec 13 kilometrov pred ciljem.

"Bilo je zelo hektično. Skupaj z DSM smo morali opraviti veliko dela, saj so bili ubežniki zelo močni. A bili smo motivirani in željni dokazovanja. Čakali smo na pravi trenutek za napad," je po cilju dejal Groenewegen, ki je priznal, da mu med dirko ni bilo tako zelo lahko, saj je dobil 40 kilometrov pred ciljem defekt, ravno v trenutku, ko je v glavnini prišlo do selekcije:

"Takoj sem rekel, da me mora celotna ekipa počakati. Ekipa je bila zares odlično danes, tako da smo lahko zmagali." Prav v samem zaključku je avstralska ekipa, na čelu z Luko Mezgecem v boju z ekipo DSM pokazala pravo moč. Kilometer in pol pred ciljem so se najprej izognili padcu v glavnini. Nova pridobitev Zdenek Štybar je bil odličen, kot zadnji v sprinterskem vlaku pa se je izkazal Mezgec, ki je pripravil izvrsten izhodiščni položaj za sprint.

Umaknil se je slabih 200 metrov pred ciljem, tako da je lahko Groenewegen pokazal, kako močan je. Nizozemec je lahko prišel do zmage. Že 64. v karieri. Mezgec je bil deseti, čeprav v zaključku sploh ni več sprintal. Dušan Rajović, ki je v preteklosti vozil tudi za Adrio Mobil je bil drugi, Max Walsheid pa tretji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ