Mezgec: Presenečen nad vožnjo v klanec!

Mezgec: Presenečen nad vožnjo v klanec!
28.02.2013 AVTOR: D. Z.
Kolesar moštva Argos Shimano Luka Mezgec se letos spoznava z dirkanjem na najvišjem nivoju. Izkusil je tudi dirkanje v Omanu in Katarju.
»Forma je za ta čas kar v redu. Vidi se, da med pripravami nisem izpuščal treningov in tako vse poteka, kot je bilo načrtovano, « je dejal Luka Mezgec, ki je sicer ogromno treniral, a najboljše pripravljenosti vseeno še ni načrtoval za to obdobje. Kljub temu so se mu noge dobro 'obračale': »Presenečen sem bil predvsem nad vožnjo v klanec. Glede na intenziteto treningov, ki sem jih opravljal, mi je na vzpone šlo zelo dobro. Mislil sem, da bom slabši, pa mi kar gre. Vseeno verjamem, da tudi drugi še niso vrhunsko pripravljeni za prave klance. «

Kljub temu pa Mezgec svoje forme ni mogel pokazati na tak način, kot bi njegovi navijači mogoče pričakovali. Vendarle je novinec med elito in mora biti tudi zato povsem podrejen ekipi. Tukaj govorimo predvsem o tem, da mora na dirkah pomagati Marcelu Kittlu in Johni Degenkolbu.

»V povsem ravninskih etapah, ko vemo, da lahko Kittel pride v sprint, delamo zanj. On je favorit, je vrhunski sprinter. Na razgibanih dirkah pa delamo za Johna Degenkolba. Ta zaenkrat sicer še ni bil v pravi formi, vendar pa je prav, da že zdaj treniramo. Da se navadimo, kako mu lahko pomagamo, zato da mu bomo znali pomagati, ko bo zares dober, « je pojasnil Mezgec, ki bo tako moral še nekoliko počakati na svojo priložnost.

Čeprav bi se mu ta prav lahko ponudila že v soboto, 2. marca, ko bo na sporedu znamenita dirka z makadamskimi odseki Strade Bianche. »V petek odidem na dirko, zaenkrat pa ne vem še nič o tem, kako bomo dirkali. To bom izvedel na sestanku. Imamo pa dva liderja. Na svojo priložnost še čakam. Upam pa, da jo bom, ko se bo ponudila, znal izkoristiti, « je še zaključil Mezgec.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ