Mezopotamija: Zaradi streljanja prekinili dirko

Mezopotamija: Zaradi streljanja prekinili dirko
04.05.2019 AVTOR: DZ

Na dirki po Mezopotamiji so se morali kolesarji zateči v zavetišče, potem ko je v vasici, ki so jo prečkali prišlo do streljanja.

Dirka po Mezopotamiji spada med dirke druge kategorije. Kolesarji morajo premagati štiri etape. 178 kilometrov dolga prva etapa se je začela in končala v Mardinu, ki leži blizu Sirije. Med prečkanjem ene izmed vasi so kolesarji zaslišali strele, lokalni prebivalci pa naj bi kričali nanje.

Iz nemškega moštva Veloclub Rarisbona so sporočili, da so našli zavetje za kamnito steno in tam čakali 20 minut. "Ko so se pripeljali v vas, so zaslišali streljanje. Zagledali so kakšen meter visoko kamnito steno in se tam tudi skrili," je dejal nemški kolesar Robert Muller. "Tam so skolnjenih glav čakali okrog 20 minut, medtem ko so poslušali streljanje. Na trenutke v daljavi, na trenutke pa grozeče blizu."

Organizatorji so sporočili, da je do streljanja prišlo zaradi spora lokalinh prebivalcev glede volitev. Ob prisotnosti vse številnih policistov in vojakov, pa se je vse skupaj le še stopnjevalo. Etapo so kljub vsemu izpeljali. Zmago je slavil Branislav Samoilau. O smrtnih žrtvah niso poročali.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ