Michael Matthews: Nisem kolesar, ki bi tvegal življenje ...

Michael Matthews: Nisem kolesar, ki bi tvegal življenje ...
07.07.2017 AVTOR: D. Z.
Je bil sprint po odstopu Marka Cavendisha in izključitvi Petra Sagana bolj varen? Zdelo se je, da ne, saj smo spet videli ogromno prerivanja. Matthews pa čaka na bolj izrazito priložnosti, pravi.

V zaključku sicer dolgočasne šeste etape smo videli zelo napet sprint. Spet se je prava drama odvijala ob ograji.

Arnaud Demare je bil še najbolj odločen, medtem ko so se nekateri jezili tudi na način vožnje Nacerja Bouhannija. Torej, spet ogromno prerivanja, pa čeprav so komisarji, očitno tudi z mislijo na to, da opozorijo ostale sprinterje, domov poslali svetovnega prvaka Petra Sagana. Tik za najbolj bojevitimi sprinterji je na cilj prišel Michael Matthews, sicer sprinter Sunweba.

“Etapna zmaga je vedno pomembna. Sem smo prišli z mislijo, da dobimo več etap. Za kaj takega imam dovolj močne noge. Glava je tudi na mestu. Moram se samo znajti na pravem mestu, je za cyclingnews.com dejal Matthews in dodal: “V pravih sprintih moramo samo najti pravo pozicijo, saj nisem kolesar, ki bi v zadnjem kilometru tvegal življenje, da bi prišel med prvo peterico ali med prve tri. Resnično moramo delati, da bi vendarle sestavili vlak. ”

Najbližje zmagi je bil v tretji etapi, ko se je iz ozadja že povsem približal zmagovalcu Petru Saganu. Slovaka pa kljub večjih hitrosti ni več uspel prehiteti. Matthews, ki je pred letošnjo sezono prestopil v Sunweb je poudaril, da ima ob sebi zares dober sprinterski vlak, ki se je na letečih sprintih večkrat izkazal. V zaključku pa: “V zadnjih dveh ravninskih etapah smo se kar malce izgubili. O tem smo se pogovorili. Če uspemo sestaviti vlak, sem dovolj hiter tudi za zmago. ”

Ker se uvršča med deseterico in tudi sprinta na letečih ciljih je Matthews še vedno v igri tudi za zeleno majico: “Uresničile bi se mi sanje. To so sanje vsakega sprinterja. Naredil bom vse, da jo do Pariza osvojim. Vsekakor sem dovolj močan in imam tudi ekipo, ki me podpira. Upam, da se bomo sestavili in dobili nekaj sprintov. ” Seveda bo Matthews čakal na tiste nekoliko težje etape, v katerih pravi sprinterji ne bodo prišli v ospredju. A takih etap je letos zelo malo. V boju za zeleno majico pa je Matthews na tretjem mestu. Zbral je 96 točk, medtem ko sta vodilni Arnaud Demare in drugi Marcel Kittel že kar precej pred njim. Demare ima 74 točk prednosti, Kittel pa 47.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ