Michael Matthews: Rožnata majica za motivacijo

Michael Matthews: Rožnata majica za motivacijo
20.06.2014 AVTOR: D. Z.
Veliki zmagovalec kronometra na dirki po Sloveniji Michael Matthews je priznal, da v Ljubljani uživa in da se že veseli prihajajočih etap.

»Takega rezultata nisem pričakoval. Še posebej zato ne, ker dolgo nisem dirkal. Potem, ko sem zaradi težav s hrbtom odstopil z Gira, sem šel na višinske priprave. Tam sem trdo treniral. To je zares dober čas, pa čeprav se na progi nisem počutil najbolje. Vendar sem lahko vesel, « je povedal, še preden so se vsi najboljši pripeljali na cilj.

A jasno je bilo, da bo njegov čas, 8,8 km dolgo progo je prevozil v desetih minutah in petih sekundah, težko kdo izboljšal. In vse do konca ga res ni. Michael Matthews je tako na prestolu zamenjal Sveina Tufta. Kanadčan je lani progo premagal še deset sekund hitreje, a tokrat ga ni bilo na startu. Zato pa se je izkazal Matthews, ki je startal nekoliko pred tisto serijo favoritov.

»V prvem delu smo imeli nasprotni veter, potem pa je pihalo v hrbet. Preprosto. Proti vetru moraš pritiskati na polno, za nazaj pa sem poskušal vzdrževati veliko hitrost. Gre za zahtevno progo, na kateri ne moreš oceniti, kako boš vozil. Poleg vetra imaš pred ciljem še kocke. Nekaj moči moraš privarčevati tudi za zadnje ovinke, saj lahko drugače v zadnjem kilometru izgubiš dirko, « je še pojasnil Matthews.

Komaj 23-letni Avstralec ima za sabo odličen prvi del sezone, ki ga je kronal na dirki po Italiji, kjer je prvi teden nosil rožnato majico, obenem pa je v njej dobil tudi etapo. »Nošenje rožnate majice me je še bolj motiviralo. Že samo misel na to, te obdrži motiviranega. Sezona je sicer še dolga, vendar sem že zdaj zadovoljen. Vse od tu naprej je samo še bonus. « Matthews je še priznal, da si je ob prihodu v Slovenijo vzel čas tudi za kratek ogled Ljubljane:

»Imate lepo mesto. Včeraj sem si ga ogledal. Uživam. Lepo vreme in kaj več si sploh ne moreš želeti. Se že veselim naslednjih etap. « A v naslednji dnevi bodo vsekakor še zahtevnejši. Če ga konkurenca ne bo uspela 'sleči' v petek, ga bo skorajda zagotovo v soboto, ko se bo kraljevska etapa končala na vrhu vzpona na Tri Kralje. »Pred nami so zahtevne etape in še sam ne vem, kako dobro sem pripravljen. Vendar pa imamo v ekipi kar nekaj dobrih kolesarjev, ki bi lahko bili pri vrhu v skupnem seštevku. Tu je mladi Yates, sam pa bom čakal na priložnost v sprintih, « je še zaključil Matthews.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ